29 / 03 / 2024

Antalya Sümer Ezgü Sanat Akademisi açıldı!

Antalya Sümer Ezgü Sanat Akademisi açıldı!

Sümer Ezgü bir süre önce yerleştiği Antalya’da kendi adıyla hem batı hem geleneksel müzik aletlerinin öğretildiği Sanat Akademisi kurdu



Türk Halk Müziği'nin sevilen sanatçısı Sümer Ezgü, 11 yaşındaki oğulları Ozan ile birlikte bir süre önce yerleştikleri Antalya'da 'Sümer Ezgü Sanat Akademisi'ni hayata geçirdi. Sürekli 'Neden öğrenci yetiştirmiyorsun? Bir okul aç' talebi ile karşı karşıya kaldığını anlatan Sümer Ezgü, "Ama ben eğitime zaman ayırırsam üretkenlikte geri kalırım diye düşünmüştüm" diye konuştu. Açtıkları okulda batı müziği enstrümanları piyano, gitar, keman, yan flütle geleneksel enstrümanlardan bağlama, sipsi, kaval, kanun ve ud eğitimi verdiklerini belirten sanatçı, "Latin danslar, halk dansları, bale, drama, yaz okulları var. Dersler başladı. Şu ana kadar 30 öğrenci oldu" diyor. Ezgü, öğrencilerle birebir ilgilenildiğini de sözlerine ekledi.


ANADOLU'NUN ARMONİSİ

Bugün başlayacak 2. Uluslararası Yörük Festivali'nde hayata geçirecekleri projeden de söz eden Ezgü, "Çok güzel bir projem var. Yöresel senfoni" diyor. Türk Halk Müziği orkestrası, operanın çok sesli orkestrası, koristler, otantik çalgıcılar ve dansların yer aldığı proje için 1 yıldır çalıştığını söyleyen Ezgü, şöyle devam ediyor: "Cuma günkü açılışta Karaalioğlu Parkı'nda konser vereceğiz. Antalya bizim bu projemizi anlarsa, bu Antalya'nın prestij projesidir. Antalyalılardan çok ümitliyim destek verecekleri konusunda. Orkestra şefimle 1 yıldır bunun notalarını yazıyoruz. Bir kültür projesi aynı zamanda. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel bir ortamda bunu dinledi ve çok etkilendi. 'Benim rüyam olan bir müzik. Bunu Antalya'da mutlaka yaşatmamız gerekiyor' dedi. Sahnede dönüşümlü olarak 50 civarında müzisyen olacak. Sipsiler, curalar, bağlamalar, zurnalar, davullar olacak. Çok sesli orkestra bunlara eşlik edecek. Teke zortlatmaları zeybekler olacak. Bizim yazdığımız armoni halk ozanlarının o yüzyıllar boyu ruhlarından çıkmış doğaçlama çaldıkları sesler üzerine yazılmış bir armoni. Anadolu'nun armonisini yazmaya çalışıyoruz" diye konuştu.



Sabah 


Geri Dön