28 / 03 / 2024

Antalya Tahıl Pazarı'nda kentsel dönüşüm başlamalı!

Antalya Tahıl Pazarı'nda kentsel dönüşüm başlamalı!

Antalya Akdeniz Güncel Gazetesi'nden Erkin Özgünsür bugünkü yazısında Antalya Tahıl Pazarı'ndaki kentsel dönüşümü ele aldı. İşte o yazı...



Antalya Akdeniz Güncel Gazetesi'nden Erkin Özgünsür bugünkü yazısında Antalya Tahıl Pazarı'ndaki kentsel dönüşümü ele aldı. 


İşte o yazı...


Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından gazetelere "Antalya'nın üstgeçitleri gözetim altında" başlığıyla haber servis edildi. Haberde, Büyükşehir Belediyesi, aksaklıklara anında müdahale etmek amacıyla asansör ve yürüyen merpenlere IP kamera yerleştirdi. Kentin farklı noktalarındaki üst geçitlere takılan kameralar, 24 saat boyunca görüntü alıyor ve kent güvenliğine de büyük katkı sağlıyor, deniliyor.

 

Biz çok önceden buna benzer bir haber yapmakla kalmadık, asansör ve yürüyen merpenlere takılan kameralara rağmen, devlet malına zarar vermekten çekinmeyen kendini bilmezlerin halen bu kötü huylarını devam ettirdiğini de haberleştirdik. 


Gazetecilik hayatın ta kendisidir. Arkadaşlarımız kimi zaman yaya olarak şehri dolaşıyorlar. Kimi zaman yolculukları tramvayla oluyor, bazen dolmuş ya da halk otobüsü. Yani sürekli halkın içindeler ve bu nedenle de vatandaşın yaşadığı sorunları bizzat yaşıyorlar. Böyle olunca da kentteki bir değişiklik, sorun ya da yapılan veya yapılmayan bir hizmet hemen fark ediliyor ve gazetemizde haber olarak yerini alıyor. 

Geçtiğimiz günlerde Tahıl Pazarı Mahallesi'nin bir sokağında iki ahşap ev birden yandı. Verilmiş sadaka varmış, yangının daha da büyümesi önlendi, her ne kadar o evler kullanılmayacak hale gelse de. 

Tahıl Pazarı Mahallesi, birbirine dayanmış çoğu ahşap evlerden oluşuyor. Yani yangın tehditi her zaman mevcut ve büyük. Bu nedenle Tahıl Pazarı, Yüksekalan ve Balbey mahallelerinde kentsel dönüşümün biran önce başlaması önem arzediyor. 


Antalya Akdeniz Güncel/ Erkin Özgünsür


Geri Dön