25 / 04 / 2024

Antalya Teknokent'e büyük ilgi!

Antalya Teknokent'e büyük ilgi!

Son yıllardaki çalışmalarla 'Cazibe Merkezi' haline gelen Antalya Teknokenti'nde Ar-Ge yapmak için aralarında Rusya'nın en büyük yazılım firmalarından birinin de yer aldığı 140 firma sırada...



Son yıllarda yaptığı çalışmalarla 'Cazibe Merkezi' haline gelen Antalya Teknokenti'nde Ar-Ge yapmak için aralarında Rusya'nın en büyük yazüım firmalarından birinin de yer aldığı 140 firma sırada bekliyor.


Antalya Teknokent Yönetici ve İşletici AŞ Genel Müdür Yardımcısı Kenan Yüce, 2004'te kumlan Antalya Teknokenti'nde ilk yıllarda büyük bölümü yazılım üzerine olmak üzere ArGe çalışması yapan 40'a yakın şirketin faaliyet gösterdiğini ifade etti. Teknokent'teki firmaların faaliyette bulunduğu işyerlerinin artık yeterli gelmediğini ve iş yerlerin büyütülmesi için yeni inşaata başlanacağını anlatan Yüce, atıl bir binanın yeniden düzenlenerek yatırımcı ve Ar-Ge firmalarına kiralanacağını söyledi. Yüce, şunları kaydetti: "Antalya Teknokenti, diğer teknokentlere göre daha aktif. Şu anda Teknokentte büyük bir bölümü yazüım firması olmak üzere 79 Ar-Ge şirketi yer alıyor. Teknokent büyüyor.


Atıl durumda bulunan başka bir bina yeniden düzenlendi ve Teknokent'teki 3 büyük firmaya kiralandı. Böylece firmalar daha geniş alanda çalışma olanağı bulacak." Bölgede Ar-Ge yapan şirket sayısının 110'a yükseldiğini, bu firmalarda çalışan sayısının da 280'den 450'ye ulaşacağını ifade eden Yüce, aralarında Rusya'nın en büyük yazılım firmalarından birinin de yer aldığı toplam 140 şirketin Teknokent'te yer almak için sırada beklediğini söyledi.


Genel Müdür Yardımcısı Kenan Yüce, "Artık, firmalarımızı uluslar arası pazarlarda da tanıtmak için çalışacağız" şeklinde konuştu.


Dünya







Geri Dön