19 / 04 / 2024

Antalya tramvay hattı EXPO 2016'ya yetişecek mi?

Antalya tramvay hattı EXPO 2016'ya yetişecek mi?

EXPO 2016’ya yetiştirilmesine çalışılan tramvay hattının Aspendos ve Perge Bulvarı’ndan geçtiği kavşakta planlara işlenen bir çalışma yok. Ancak Büyükşehir Belediyesi planlarda olmadığı halde yol yapımını başlattı



EXPO 2016’ya yetiştirilmesine çalışılan tramvay hattının Aspendos ve Perge Bulvarı’ndan geçtiği kavşakta planlara işlenen bir çalışma yok. Ancak Büyükşehir Belediyesi planlarda olmadığı halde yol yapımını başlattı



EXPO’YA YETİŞMEZ

EXPO 2016’ya yet itiştirilmeye çalışılan tramvay hattının plansız ve programsız bir şekilde sürdürüldüğü ortaya çıktı. Dün yapılan Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda gündeme gelen Tramvay Yolu’nun 2014 yılında AKP’li meclis üyelerinin de oyları ile alttan geçirilmesine karar verilirken şimdi o meclis kararı çöpe atılmış görülüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Yolun alttan geçmesi teknik olarak mümkün değil dedik. Zaten o yüzden üstten geçiyor. Çünkü altta deplaseyle ilgili ciddi sıkıntılar çıktı. Yapılabilir ama EXPO’ya yetişmez” diyerek yaptıkları hatayı kabul etti.


KASBOĞLU VE OYTUNDAN ŞERH

Muratpaşa ve Aksu İlçeleri Belediye sınırları içerisinde bulunan Meydan-Havaalanı EXPO 2016 Raylı Sistem hattının 19 Kasım 2014 Yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar ve bayındırlık Komisyonu Raporu’nda da, AKP’li Komisyon Üyelerince de ‘’Perge kavşağı yeraltından geçerek çözülmeli’’ ibaresinin yer aldığı belirtildi. Dönemim AKP’li İmar Komisyonu Başkanı Can Kasaboğlu’da raporda aynı görüşe yer vermiş. İmar Komisyonu’nda Kasaboğlu ile birlikte CHP’li Oytun Eylem Doğmuş’un da, “Plan değişikliği teklifi müellifince hazırlanıp hazuruna gelmediğinden karara katılmıyorum” şerhi düşülmüş.


2014’TE BAŞKA ŞİMDİ BAŞKA

Dünkü meclis toplantısında tartışmalara neden olan tramvay bağlantısının Aspendos ve Perge Bulvarından ne şekilde geçeceğini MHP’li Meclis Üyesi İrfan Yılmaz’ın sorusuna  Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Alttan geçmesi teknik olarak mümkün değil dedik. Zaten o yüzden üstten geçiyor. Çünkü altta deplaseyle ilgili ciddi sıkıntılar çıktı. Yeraltından da yapılabilir ama EXPO’ya yetişmez’’ diye cevaplandırdı. Bunun üzerine söz alan CHP’li Oytun Eylem Doğmuş da, “2014’ün 11. Ayında konu gündeme gelmişti. İmar komisyonunun raporuyla beraber mecliste konuyu oylamıştık. O tarihte ben ve Mustafa Reşat Oktay oy vermedik plan değişikliğine. AKP grubu komisyondan geçmesi şekliyle siz de geldiği şekliyle oya sundunuz. Hemzemin olarak çözülmüştü. Bu süreçte plan değişikliği yapmadık diye hatırlıyorum’’ dedi. Bunun üzerine Türel’de,  “Hemen işleyelim. Devam meclisine 11. Maddeden alalım. Onu geçirelim” diyerek plansız sürdürülen tramvay bağlantısının gelecek devam meclisinde plana işlenmesi talimatını verdi.


Antalya Gazetesi


Geri Dön