29 / 03 / 2024

Antalya Vakıflar'dan Manavgat'ta yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Antalya Vakıflar'dan Manavgat'ta yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Antalya Manavgat'ın Evrenseki Mahallesi'nde bulunan arsayı yapım ve işletme karşılığı kiralama ihalesine çıkarıyor. İhalesi 29 Ağustos'ta gerçekleşecek inşaatın bedeli 16 milyon 467 bin 740 TL olarak belirlendi.



Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Antalya Manavgat'ın Evrenseki Mahallesi'nde bulunan arsayı yapım ve işletme karşılığı kiralama ihalesine çıkarıyor. İhalesi 29 Ağustos'ta gerçekleşecek inşaatın bedeli 16 milyon 467 bin 740 TL olarak belirlendi.


TAŞINMAZ YAPIM VE İŞLETME KARŞILIĞI KİRALAMA İHALESİ YAPILACAKTIR


Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğünden:


Bölge Müdürlüğümüzce aşağıda adı ve nitelikleri ile ihale bilgileri belirtilen vakıf taşınmaz, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a maddesine göre “Kapalı Teklif Usulü” ile mevcut imar durumuna göre (Turizm-Ticaret) amaçla değerlendirilmek üzere inşaat yapım ve işletme şartlı olarak 35 yıl süreyle kiralama ihalesine çıkarılmıştır.


İLİ                                          :  Antalya

İLÇESİ                                   :  Manavgat

MAHALLESİ-KÖYÜ           :  Evrenseki (Evren)

MEVKİİ                                 :  Karacasin

ADA NO                               :  185

PARSEL NO                         :  1

YÜZÖLÇÜMÜ                     :  6.291 metrekare

CİNSİ                                     :  Arsa

İHALE USULÜ                     :  2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 35/a maddesi gereği        Kapalı Teklif Usulü. Bu teklifte Vakıflar Meclisinin 20.06.2016 tarihli ve 21491294-050.01-310/249 sayılı kararında belirtilen hususlar aynen muhafaza edilecektir.

MUHAMMEN BEDELİ       :  16.467.740,00-TL

                                                  (OnaltımilyondörtyüzaltmışyedibinyediyüzkırkTürkLirası)

                                                  (Bu bedel şartnamede belirtilen işin inşaatına ilişkin 2016 yılı inşaat maliyetidir.)

GEÇİCİ TEMİNAT               :  494.033,00-TL

                                                  (Dörtyüzdoksandörtbinotuzüç TürkLirası)

                                                  (Bu bedel muhammen bedelin %3’ünü teşkil etmektedir.)

İHALE TARİH VE SAATİ   :  29.08.2016 Pazartesi günü saat 15:00

İŞİN ADI                               :  “Antalya İli, Manavgat İlçesi, Evrenseki (Evren), Karacasin mevkiinde bulunan ve tapunun 185 ada 1 parsel sayısında kayıtlı taşınmazın yapım ve işletme karşılığı kiraya verilmesi’’

Mülkiyeti Muratpaşa Vakfına ait olan ve yukarıda tapu kayıt bilgileri yazılı, Vakıflar Meclisinin 20.06.2016 tarihli ve 21491294-050.01-310/249 sayılı kararı esas alınarak 13.05.2016 tarih ve 89243403.756/1196 sayılı Başbakanlık Onay belgesi’ne istinaden, idarece, imar planında turizm tesis alanı olarak planlanan taşınmazın;

1 - Tüm projelerinin hazırlatılması, tesisin yapımı ve işletilmesi için her türlü belgenin temini, ilgili tüm kurum ve kuruluşlara onaylatılması ve gerekli izinlerin yüklenicisi tarafından alınması, İdaremiz onayından sonra uygulamaya geçilmesi, tüm finansmanının (vergi, resim ve harçlar dahil) yüklenici tarafından karşılanması,

2 - İnşaatın yapım ve kullanıma hazır hale getirilme süresinin sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 3 yıl içinde gerçekleşmesi,

3 - İşin süresi ve kira ödemelerinin, sözleşme tarihinden itibaren başlatılması, inşaat süresi kirası işletme süresi kirasının %40’ı olup, işletme süresince 2016 yılı için aylık 50.000.-TL üzerinden ihale sonucu oluşacak aylık kira bedelinin sözleşme süresince ödenmesi, her yıl ÜFE (12 aylık ortalamalara göre % değişim oranı) oranında artış yapılarak güncellenmesi,

4 - Kiracı tarafından tapuda vakıf taşınmaz üzerine herhangi bir haciz vb yükümlülükler konulmaması,

5 - İlgili mevzuata aykırı olarak herhangi bir nedenle kiralama süresi dolmadan vakıf taşınmazın tahliye edilmesi halinde, yapılmış olan masrafların talep edilmemesi, imalatın herhangi bir bedel talep edilmeden İdareye terk ve teberru edilmiş sayılarak, yatırılan teminat ve kiraların İdareye gelir kaydedilmesi,

6 - Turizm amaçlı yalnızca otel yapılması halinde; inşaat alanı metrekaresindeki azalmadan (havuz ve açık alan düzenlemeleri hariç 9.025 m2 5B Grubu toplam inşaat alanı) ve/veya 250 yatak sayısının azalmasından ötürü hiçbir şekilde kira bedelinde indirime gidilmemesi, inşaat alanının büyümesi (havuz ve açık alan düzenlemeleri hariç 9.025 m2 5B Grubu toplam inşaat alanı) ve/veya 250 yatak sayısının artması durumunda hangi durum İdare menfaatine ise sözleşmedeki kira bedeline o oranda artışın yansıtılması,

7 - İnşaat bitirilip işletmeye açılıncaya kadar taşınmazın başka amaçla kullanılmaması, her türlü güvenliğin yüklenici tarafından alınması, inşaatın yapımı sırasında iş ve sosyal güvenlik bakımından her türlü tedbirin yüklenici tarafından alınarak sözleşme süresi sonunda taşınmazın bakımlı ve kullanılabilir şekilde, hiçbir hak ve bedel talebinde bulunmaksızın İdareye teslim edilmesi kaydıyla, imar fonksiyonu doğrultusunda 35 yıl süreyle yapım karşılığı kiralanması işidir.

I. Şartname ve tüm ekleri mesai saatleri içerisinde Haşim İşcan Mahallesi, Atatürk Caddesi, Vakıf İşhanı Kat: 1 ANTALYA adresinde bulunan Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü hizmet binasında görülebilecek, istenildiğinde bedelsiz temin edilebilecektir.

İrtibat için: Tel: 0 242 244 13 94-95   Faks: 0242 248 96 44

II. İhale, yukarıda belirtilen gün ve saatte Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü hizmet binası Toplantı Salonunda toplanacak olan ihale komisyonu huzurunda yapılacaktır.

III. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için, ihale şartnamesinin 6. maddesine göre hazırlayacakları tekliflerini aynı şartnamenin 7. maddesi doğrultusunda yukarıda belirtilen ihale tarih ve saatine kadar sıra numaralı alındılar karşılığında Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü İhale Komisyonu Başkanlığına imza karşılığı teslim etmeleri gerekmektedir.

IV. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeleri teklifleri kapsamında dış zarf ile birlikte sunmaları gerekmektedir.

a) Kanuni ikametgâh belgesini vermesi. (Şirketlerde bu belge aranmayacaktır.)

b) Türkiye’de tebligat için adres beyanı vermesi.

c) Verildiği tarih ile ihale tarihi arasındaki süre 6 (altı) ayı geçmemek kaydıyla, ihalenin ilan edildiği yıla ait Ticaret ve Sanayi Odasından veya Esnaf ve Sanatkarlar Odasından alacakları belgenin aslını veya noter tasdikli suretini vermesi.

c1) Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin İdare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odasından veya benzeri bir Makamdan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belgenin aslını veya noter tasdikli suretini vermesi. (Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişilerin belgelerinin, bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğu’nca veya Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nca onaylanmış olması gerekir.)

c2) Gerçek kişi olması halinde, Ticaret ve Sanayi Odası veya Esnaf ve Sanatkarlar Odası siciline kayıtlı olduğunu gösterir belgenin aslını veya noter tasdikli suretini vermesi.

d) Noter tasdikli imza sirkülerini veya imza beyannamesini vermesi.

d1) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi vermesi.

d2) Tüzel kişi olması halinde tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirkülerini vermesi. (Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişilerin belgelerinin, bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğu’nca veya Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nca onaylanmış olması gerekir.)

e) İstekliler adına vekalet edilmesi halinde, istekli adına teklifte bulunacak kimselerin noter tasdikli vekaletnameleri ile vekilin yine noter tasdikli imza beyannamesini vermesi. (Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişilerin vekaletnamelerinin, bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğu’nca veya Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nca onaylanmış olması gerekir.)

f) Ortak girişim olması halinde bu iş için şartnamedeki ekli örneğe uygun noter tasdikli ortak girişim beyannamesini vermesi.

g) İlgili Bankadan alınacak şartnamedeki ekli örneğe uygun referans mektubu (muhammen bedelin %10’u kadar kullanılmamış nakit kredisi veya teminat kredisi)

* İsteklilerin ortak girişim olması halinde, ortak girişimi oluşturan kişilerden herhangi biri bu değeri tek başına karşılayabileceği gibi, ayrı ayrı da karşılayabilirler.

h) İlan tarihinden sonra ilgili vergi dairesinden alınacak vergi borcu olmadığına dair belgenin aslı veya noter tasdikli suretinin verilmesi veya aslının İdareye ibraz edilmesi şartıyla İdarece tasdikli suretinin verilmesi,

ı) İlan tarihinden sonra ilgili Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak prim borcu olmadığına dair belgenin aslı veya noter tasdikli suretinin verilmesi veya Sosyal Güvenlik Kurumunun internet adresinden alınacak borcu yoktur yazısının İdareye verilmesi,

j) Benzer iş ile ilgili iş bitirme belgesinin aslı veya noter tasdikli sureti veya ihale üzerinde kalırsa şartnamenin 19. maddesi hükmünce temin edeceğine dair yine şartnamedeki ekli örneğe uygun taahhütname,

k) Şartnamedeki ekli örneğine uygun teknik personel taahhütnamesi,

l) İhale konusu taşınmazın yerinde görüldüğüne dair teklif sahibinin şartnamedeki ekli örneğe uygun yazılı beyanı,

m) Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğünün Vakıflar Bankası Antalya Merkez Şubesinde bulunan 00***********5853 nolu hesabına nakit olarak yatırılmış ve işin adının açıkça yazılı olduğu geçici teminatın dekontu veya Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü adına 2886 sayılı Yasaya göre alınmış şartnamedeki ekli örneğe uygun geçici teminat mektubu (teyit yazılı)

n) Şartnamenin 6. maddesine göre hazırlanmış ekli örneğine uygun teklif mektubu,

o) Ortak girişim olması halinde her bir ortak ayrı ayrı a, b, c, d, e, h, ı ve l bentlerinde belirtilen belgeleri vermek zorundadır.

Yukarıda sayılan belgeler ile istekli tarafından imzalanmış ve kaşelenmiş şartname metni dış zarfın içerisine konulduktan sonra zarf kapatılıp üzerine isteklinin adı ve soyadı, ticaret unvanı ile açık adresi ve teklifin hangi işe ait olduğu yazılarak en geç ihale tarih ve saatine kadar ihale komisyonu başkanlığına verilmek zorundadır.

V. Telgraf veya faksla yapılacak müracaatlar ve postada meydana gelecek gecikmeler kabul edilmeyecektir.

VI. Bu iş için yapılmış olan tüm ilan bedelleri ile ihale karar pulu damga vergisi ihale üzerinde kalan istekli tarafından sözleşme yapılmadan önce defaten ödenecektir.

VII. İdare gerekçesini göstermek kaydıyla ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

İlan olunur.



Geri Dön