28 / 03 / 2024

Antalya ve Adana'da konut fiyat artışları İstanbul ve İzmir'i aratmadı!

Antalya ve Adana'da konut fiyat artışları İstanbul ve İzmir'i aratmadı!

Emlak sektörü Anadolu'daki yükselişini sürdürüyor, emlak piyasasının ikinci ligi Antalya ve Adana'da konut fiyat artışları İstanbul ve İzmir'i aratmadı. Sanayi kentlerinde ise sınırlı yükseliş var...




Son 5 yılda satılan konut sayısına göre Türkiye'de emlak piyasasının yarısını İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  oluşturdu. Konut satışında en büyük ilk 10 kent arasında olan Antalya, Bursa,  Adana  ve Kocaeli de FORBES Türkiye'nin bu yıl beşinci kez yayınladığı "Emlak Raporu" araştırmasında önemli bir büyüklüğe ulaştı. Son 5 yıldır emlak fiyatlarının pek yükselmediği Antalya ise bu yıl beklenen sıçramayı yaptı. Son yıllarda konut fazlası nedeniyle emlak fiyatlarının düştüğü şehirde Mütekabiliyet Yasası'nın çıkmasının olumlu etkisi görüldü. Haziran 2012-2013 arasında şehirde emlak fiyatları yüzde 20.42 arttı. Bu performansla emlak getirisinde bu yıl İstanbul'u (yüzde18.7) bile geride bırakan kentteki fiyatlar ilk kez 2007 seviyesinin üzerine çıktı. Antalya'da en çok değerlenen bölge Konyaaltı ilçesinin Uncalı Mahallesi oldu. 


Bursa 5'İncİ büyük 

Ocak 2008-Mart 2013 döneminde gerçekleşen büyük konut yatırımları Bursa'yı Türkiye'nin en büyük 5'inci emlak pazarı yaptı. Kentte fiyatlar yüzde 7.1 artsa da bu oran yüzde 15.7 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bu yıl şehirde fiyatların en çok arttığı bölge Osmangazi oldu. İlçenin Yunuseli Mahallesi yüzde 19.6'lık fiyat artışı ile en büyük getiriyi sağladı. Geçmişte kaçak yapılaşmayla anılan Yunuseli'ndeki bu yükselişin itici gücü yeni konut projeleri oldu. 


SEYHAN ADANA'YI UÇURUYOR

Adana, Türkiye'de emlak yatırımının en çok kazandırdığı kentlerden biri oldu. Geçen yıl emlak yatırımcısına yüzde 7.45 kazandıran Adana'da bu yıl bu oran yüzde 17.2'ye çıktı. Bu yükselişin taşıyıcısı Haziran 2012 - 2013 döneminde yüzde 21'in üzerinde getiri sağlayan Seyhan'ın Tellidere ve Cemal Paşa mahalleleri oldu.


Sabah


Geri Dön