18 / 04 / 2024

Antalya Büyükşehir Belediyesi vizyon projelere imza atıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi vizyon projelere imza atıyor!

Büyükşehir Belediyesi, Gazipaşa'dan Kaş'a kadar Antalya'nın yıllardır süren sorunlarına bir bir neşter vururken, Antalya'yı geleceğe taşıyacak olan vizyon projelere de imza atıyor.



Antalya Büyükşehir Belediyesi, projeleriyle sadece kent merkezinin değil, tüm ilçelerin de sorunlarını çözüyor. Büyükşehir'in en büyük projesi, Türkiye'nin Kanal İstanbul'dan sonraki ikinci çılgın projesi olan Boğaçayı Projesi. Projede yaşam merkezleri, halka açık rekreasyon ve aktivite alanları, yat limanları, restoranlar yer alacak. Yaklaşık maliyeti 1 milyar lira olması beklenen Boğaçayı Projesi kapsamında büyük bir yat limanı, 40 kilometrelik yeni bir sahil oluşturulacak.


KONYAALTI VE TÜNEKTEPE 

Büyükşehir Belediyesi, 6 kilometre uzunluğundaki Konyaaltı Plajı'na dünyanın en güzel sahil projesini uygulamaya hazırlanıyor. STK'ların yön verdiği proje ile Konyaaltı, içinde sosyal alanlar, meydan, kültür merkezlerinin de yer alacağı yepyeni bir çehreye kavuşacak. Döner Gazino'nun bulunduğu Tünektepe'de Antalya'nın gelecekte simgesi olabilecek bir turistik tesis cazibe merkezi ve yaşam alanı projesi hayat bulacak.


KRUVAZİYER LİMANI 

Büyükşehir Belediyesi'nin gözde projelerinden biri de turizm sektörüne yeni bir soluk katacak olan Kruvaziyer Limanı. Antalya'yı yat turizminin yeni çekim merkezi haline getirecek nehir marinaları yapılacak. Kruvaziyer yanaşma iskelesi uzunluğu 845 metre olacak. Antalya eşsiz koyları, tarihi, doğası ve çekim merkezleriyle kruvaziyer turizmde dünyanın en önemli merkezlerinden biri olacak. Otogar karşısında eski Köy Hizmetleri alanına yapılacak 10 bin kişilik kapalı, 20 bin kişilik açık ibadet alanına sahip Antalya Ulu Cami Projesi'nde Türk-İslam Sanatları Müzesi de bulunacak. Projede, 53 metre kubbe yüksekliği, 42 metre kubbe çapı, dört minareden 2'si 87, diğer 2'si 72 metrelik simge bir cami yapılacak. Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi ile Antalya yeni bir alışveriş konseptiyle tanışacak. Projenin nekropol bölümünde ise Türkiye'de bir ilk olarak arkeolojik bir kazı alanının üstten gezilmesine olanak sağlanacak. Efsane caddeyi yeniden canlandıracak proje kapsamında ise Şarampol Caddesi bir uçtan diğer uca çağdaş şehir mobilyaları ile donatılacak. Cadde üzerinde bulunan tüm binaların dış cephesi değiştirilecek.


KEPEZALTI-SANTRAL 

Kentsel dönüşüm planlamalarında Türkiye'ye örnek olacak proje Antalya'da hayata geçiriliyor. Kepezaltı ve Santral Mahalleri'nde gerçekleştirilecek olan proje ile Antalya yeni bir cazibe merkezine kavuşacak. Antalyaspor'un 50 yılına tanıklık eden Atatürk Stadı yerine Kent Müzesi geliyor. Türkiye'de ilk kez bir stat yıkılıp yerine AVM yapılmazken, alana planlanan park ve Kent Müzesi bölgeye nefes aldıracak. Kent Müzesi ile Antalya'nın kültürü gelecek nesillere aktarılacak.



Sabah Akdeniz


Geri Dön