25 / 04 / 2024

Antalya yerli turist bekliyor!

Antalya yerli turist bekliyor!

Dünyayı her şey dahil sistemi ile tanıştıran Antalya, bu yılki yaralarını yerli turistle saracak. Hedef bu yıl 2.5 milyon yerli turist çekmek



Dünyanın 63 ülkesinden turist ağırlayan ve dünyayı her şey dahil sistemi (HD) ile tanıştıran Antalya'da bu yıl yerli turist bereketi yaşanıyor. Gelen turistlerin milletlere dağılımında yüzde 26 pay sahibi olan Rusya ile yaşanan uçak krizi ve yakın coğrafyada yaşanan siyasi gerilimlerin Avrupa'da neden olduğu tedirginlik, turizmcinin yüzünü iç pazara çevirmesine neden oldu.


YÜZDE 20 İNDİRİM VE TAKSİT

Uçak biletlerinden otellere, tatil köylerinden seyahat acentelerine kadar birçok kalemde yerli turiste yönelik fiyat indirimi gerçekleşti. Tatil paketi alan yerli turistlere yüzde 20'yi aşan erken rezervasyon indirimi yapıldı. Tatil fiyatları 2014 seviyesine geriledi. Taksit imkanı ile ödeme kolaylıkları sunuldu. Yerli turist bu yıl her şey dahil sistemini keşfedecek. Aslında yerli turistle ilgili tasarruflar yeni değil. Yerli turistin sayısını arttırmak için ilk adımlar 2009 yılında, yerli turiste yönelik erken rezervasyon kampanyaları ile atıldı. 2009'dan itibaren her yıl sürdürülen erken rezervasyon kampanyalarıyla, 'yabancı turist yerliden daha ucuza kalıyor' iddiaları da son buldu.


HEDEF 10 MİLYON

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜ- ROFED) Başkanı Osman Ayık hedefin en az 10 milyon yerli turist olduğunu açıkladı. Avrupa ülkelerinde turizmde iç pazarın payının yüzde 25-29 arasında olduğuna dikkat çeken Ayık, "Türkiye'de bu oran yüzde 10-15 arasında değişiyor. Bu rakamı en az yüzde 20'ye çıkarmamız gerekiyor. Bu da 10 milyon iç pazar hareketi demektir. Bu 12 ay devam eden turizm için de olmazsa olmazdır" dedi. Yüzde 20'lik pay Antalya için de 2.5 milyon turist anlamına geliyor.


GURBETÇİLERE ÇAĞRI

Yerli turistlerin yanı sıra bir diğer hedef pazar ise başta Avrupa'da olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan gurbetçiler. Kültür ve Turizm Bakanlığı bu alanda tanıtım atağına geçti. Yaklaşık 4 milyonu Avrupa'da olmak üzere, dünyanın farklı ülkelerine yerleşmiş olan Türklere, "Bu yıl tatile Türkiye'ye gelin" çağrısında bulundu.


ANTALYA'DAN ÇAĞRI VAR

Antalya'nın tanıtımı için Almanya'ya giden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de bu konuda elini taşın altına koydu. Almanya'da Türk turizmcileri, gazeteciler ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelen Türel, Almanya'da yaşayan üçüncü kuşak Türklere, tatil planlarında Antalya'yı tercih etmeleri için çağrıda bulundu ve "Bu yaz bize gelin" dedi.


GÜL VE GÖL TURİZMİ

Batı Akdeniz'de tatil imkanı Antalya ile de sınırlı değil. Isparta ve Burdur da yerli turistlere önemli fırsatlar sunuyor. Her iki il de kültür ve doğa turizmi başta olmak üzere alternatif turizm alanlarında öne çıkarken, Isparta inanç turizmi ve gül turizmi gibi çeşitlere, Burdur ise göl ve eko turizm çeşitleriyle dikkat çekiyor.


GÜL TURİZMİ GELİŞMELİ

Isparta 'nın gelişimi için beş başlık ortaya koyduklarını belirten Isparta Valisi Vahdettin Özkan, öncelikle tarımda modernizasyon ve kırsal kalkınmayı sağlamaları gerektiğini söyledi. Turizmin çeşitlendirilmesi ve 12 aya yayılmasına yönelik çalışmalar yapmak gerektiğini sözlerine ekleyen Vali Özkan "Hali hazırda dünyada gülün yüzde 60-65'lik kısmı Isparta'da üretiliyor. Gülün çiftçiliğini yapan 12 bin kişinin yanında, 12 bin kişi de turizm faaliyetlerinden geçimini sağlayabilir. Gül turizmi son yıllarda yaygınlaşan bir faaliyet. İç turizm açısından da gül turizmini önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.



Sabah


Geri Dön