28 / 03 / 2024

Antalya'da 15 bin konut dönüşecek!

Antalya'da 15 bin konut dönüşecek!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas Kepezaltı ve Santral mahallelerindeki kentsel dönüşüm çalışmalarından bahsetti. Elmas, bölgede 15 bin konut dönüşeceğini söyledi.



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Kepezaltı ve Santral mahallelerinin 30 yıldır sorun yumağı olan imar sorununu çözüm odaklı belediyecilik örneği göstererek kısa sürede çözüme kavuşturduğu için KONUTDER Başkanı Altan Elmas, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ve başkan Türel'e teşekkür etti. 


Kentsel dönüşüm projesi kısa süre içinde hayata geçirilmesi nedeniyle Altan Elmas, "15 bin konutun dönüştürüleceği proje tam anlamıyla modern bir kent planlaması, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. Türkiye'nin örnek projesi KONUTDER'in gelecekteki gündem konularından birinin kentsel dönüşüm olduğunu vurgulayan Elmas; "2017 yılı ile birlikte önümüzdeki 20 yıl gündemimiz kentsel dönüşüm olmalı. Türkiye'de dönüştürülmeyi bekleyen 6,5 - 7 milyon civarında konut bulunuyor. Yasanın çıkışı ile birlikte geçmiş beş yılda yaklaşık yılda 100 bin konut dönüştürüldü. Dönüşüm ivmelenerek artış gösteriyor ve örnek projeler de gerçekleşmeye başladı. Antalya Kepez'deki 

kentsel dönüşüm projesini örnek vermek isterim. 15 bin konutun dönüştürüleceği proje Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olma özelliğine sahip. Proje tam anlamıyla modern bir kent planlaması. Bunun için Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. 


Kepez'de bir şehir kuruluyor 

Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesini kazanan Sur Yapı ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında geçtiğimiz ay sözleşme imzalanmıştı. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "3 bin 600 

hak sahibinin bulunması ve bütün insanların bir araya getirilmesi bu insanlarla imzaların atılabilmesi, bütün hukuki sorunların çözülebilmesi, güzellikle müzakerelerle bu noktaya getirilmesi Türkiye açısmdan başarılı bir çalışma olduğunu gösteriyor. Vaat ettiğimiz süre içerisinde konutlarını almak bizim önceliğimiz" dedi. 1 milyon 400 bin metrekarelik alan üzerinde 2 milyon metrekarelik inşaat alanına sahip dönüşüm projesi kapsamında 15 bin konut üretilecek. Elmas, kentsel dönüşümün nasıl yapılacağını gösterdiklerini kaydederek, "Biz burada herhangi bir proje yapmıyoruz. Bir şehir kuruyoruz. İçinde alışveriş merkezi, ticari alanlar, cadde mağazaları, ofisler, metro ve tramvay hattı, sağlık, eğitim ve spor alanları bulunacak. Tam bir kent planlaması olacak" dedi.



Antalya İleri


Geri Dön