28 / 03 / 2024

Antalya'da 3 katlı kavşak projesi başlıyor!

Antalya'da 3 katlı kavşak projesi başlıyor!

Mevlana Kavşağı inşaatı ile Antalya'nın ulaşım sorununu rahatlatacak projeleri anlatan Başkan Türel, karayolları ile de ortak kavşak projesi yaptıklarını bildirdi.



Mevlana Kavşağı inşaatı ile Antalya'nın ulaşım sorununu rahatlatacak projeleri anlatan Başkan Türel, karayolları ile de ortak kavşak projesi yaptıklarını bildirdi.Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın yeni kavşaklarıyla, yeni alt ve üst geçitleri ve raylı sistemleriyle ulaşım ağma kavuşacağını söyledi.  Mevlana Kavşağı'nın trafiğe kapatılarak 3 katlı kavşak inşaatının başlayacağını belirten Başkan Türel, Meydan-EXPO arası 18 kilometre Hafif Raylı Sistem'in ardından Varsak'tan başlayacak olan 3.  Etap Raylı sistem için de avan projesine başladıklarını bildirdi. 


Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen kahvaltıda gazetecilerle bir araya gelen Başkan Türel, 30 Mart seçimleri üzerinden bugüne geçen süreci değerlendirerek 2015 yılı hedeflerini anlattı. Başkan Türel'in kahvaltılı basın toplantısına partisinin yeni seçilen İl Başkanı Rıza Sümer, yerel yönetimlerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mehmet Karasan ve Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Eşref Ural, Büyükşehir Genel Sekreteri Birol Ekici ve ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay katıldı. Projelerle ilgili bilgi veren Başkan Türel şöyle konuştu: "Kızılırmak Caddesi'nden Kepez Belediyesi'ne doğru Gazi Bulvarı'nda Karayollarının yapmış olduğu üst geçitten yeraltına batarak Sakarya Bulvarı'na ve oradan da sola dönerek Varsak istikametine kadar yaklaşık 2 bin metre yeraltı tüneli için avam projesini de tamamladık. Uygulama Projesini de tamamladıktan sonra 2015 yılı içinde hizmete sunmuş olacağız." 



HAFİF RAYLI SİSTEM PROJESİ 

''Ulaşıma yönelik çözümlerin içerisinde en önemlilerinden bir tanesi de EXPOMeydan Raylı Sistem hattıdır" diye konuşmasını sürdüren Türel: "Bu hat yaklaşık 18 kilometredir. Havaalanı bağlantısı da bu güzergâhta sağlanacak ve böylelikle Antalya'mıza ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler havaalanından raylı sistemle EXPO alanından kent merkezine kadar Antalya'nın her noktasına rahatlıkla ulaşabileceklerdir. Burada da Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Genel Müdürlüğü ile ortak proje olarak yürütüyoruz. Projeler bizim tarafımız tarafından hazırlandı. İhaleye esas projelerimizi bakanlığa sunduk. Bakanlık gerekli incelemelerini yaptı. Bakanlar Kurulu kararı alınması gerekiyor. Bu karar zannediyorum bu hafta alınacak ve biz de çok hızlı bir şekilde ihaleye çıkacağız. Hafif Raylı Sistem inşaatı için gerekli olan araçları yine Ulaştırma Bakanlığımız ile yapmış olduğumuz çalışma ve protokol çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi olarak biz temin edeceğiz. Bununla da ilgili araç temini için müşavirlik ihalemizi 20 Ocak 2015 Salı (bugün) yapılacak. EXPO - Meydan Hafif Raylı sistem Projesi'nin maliyeti ise yaklaşık 220 milyon lira olması tahmin ediliyor. Tabi bu da Antalya için önemli ve tarihi bir proje. Güzergâhı ise Büyükşehir Meclisi'nde sunmuştuk. Ağırlıklı olarak Aksu İlçesi'ne kadar orta refüj kullanacağız. Demokrasi Kavşağı ve Havaalanı sapağı alttan geçilecek ve Aksu'ya orta refüj den giden güzergâh, Aksu'dan önce kuzey yönündeki istikamete bağlanacak ve oradaki dönüş ise yeraltı ile sağlanacak. EXPO alanı önünde de son bulacak" diye konuştu. 


Habertürk Akdeniz 


Geri Dön