24 / 04 / 2024

Antalya'da Akıllı Kent uygulamasına geçilecek!

 Antalya'da Akıllı Kent uygulamasına geçilecek!

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan, dünyada Akıllı Kent uygulamasının Dubai, Londra ve Barcelona'nın ardından dördüncü kent olarak Antalya'da hayata geçirileceğini bildirdi.



Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan, dünyada Akıllı Kent uygulamasının Dubai, Londra ve Barcelona'nın ardından dördüncü kent olarak Antalya'da hayata geçirileceğini bildirdi.


Elvan, seçim çalışmaları kapsamında Uygulama Oteli'nde çeşitli sivil toplum kuruşları üyeleriyle bir araya geldi. Elvan, burada yaptığı konuşmada, AK Parti olarak sivil toplum kuruluşlarını çok önemsediklerini, sivil toplum olmadan demokrasinin olamayacağını kaydetti.


Bir toplum gelişmesinin sivil toplum kuruluşlarının gelişmesiyle doğru orantılı olduğunu vurgulayan Elvan, "Bir toplumda sivil toplum kuruluşları ne kadar gelişmiş ve güçlüyse demokrasiniz de o kadar güçlüdür" dedi.


 - Antalya'da düzenlenecek G20 Zirvesi


Elvan, Antalya'ya yapılan her yatırımın Türkiye'ye yapıldığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Antalya'yı konuştuğumuzda bir anlamda Türkiye'yi konuşuyoruz. Antalya turizm kenti olan bir yerimizdir. Dünyada bir marka olabilmesi için çok yoğun bir çabamız olacak. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz ve bu konuda da mütevazı olamayacağız, bunu birlikte gerçekleştireceğiz."


G20 Zirvesi'nin Antalya'da yapılacağını hatırlatan Elvan, dünyanın bu zirve sayesinde Antalya'yı yakından tanıma fırsatı bulacağını söyledi. Zirve öncesinde iş dünyasının temsilcilerinin de B20'de buluşacağını anlatan Elvan, "İş dünyasının önerileri G20 için büyük önem arz ediyor. İş dünyası toplantılarında da sivil toplum kuruluşlarının katkıları bekleniyor" dedi.


- Akıllı Kent uygulaması


Elvan, Antalya'da Akıllı Kent uygulamasına da geçildiğini belirterek, "Dünyada Akıllı Kent uygulaması üç büyük kentte uygulanmakta. Bunlar Dubai, Londra ve Barcelona, dördüncü kent Antalya olacak. Bunun adımını attık, çalışmalara başladık. Bu üç büyük kentte Akıllı Kent uygulaması ile trafik kazaları yüzde 60 oranında azaldı" dedi.


Akıllı Kent uygulamasının üç aşamalı olacağına değinen Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Akıllı Kent uygulamasıyla araçların oranına göre ışıkların yanmasını sistem otomatik olarak kendisi belirleyecek. Hiçbir insani müdahaleye gerek duyulmayacak. İkincisi sokak lambaları sürekli yanıyor. Öyle sokaklar ve caddeler var ki hiç insan, araç geçmiyor. Akıllı Kent ile herhangi bir hareket gözlemlendiği an ışıklar yanmaya başlayacak. Akıllı durak sistemi ile otobüs durağında beklerken sisteme giriyorsunuz ve otobüsünüzün ne zaman geleceğiniz görebiliyorsunuz. Bin 500 durağımız bu şekilde akıllı hale gelecek. Otopark aradığınızda da sisteme girdiğinizde nerede boş park alanı olduğunu size gösteriyor."


Elvan, Akıllı Kent sisteminde Alzheimer hastalarının kollarına takacakları saat şeklindeki cihaz sayesinde kaybolma riskinden korunacaklarını aktardı.


Lütfi Elvan daha sonra Kepez ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu.


AA


Geri Dön