20 / 04 / 2024

Antalya'da emlakçılar Rusları dolandırıyor mu?

Antalya'da emlakçılar Rusları dolandırıyor mu?

Rusya'nın Antalya Başkonsolosu Mircalol Husanov, zaman zaman Rus vatandaşlarının emlakçılar tarafından dolandırıldığını söyledi



Antalya'dan ev satın alanların arasında son derece memnun olanların da bulunduğunu belirten Husanov, şöyle konuştu: "Ancak bazen mağdur kalanlar da oluyor. Bu mağduriyetlerin bir kısmı aldıkları evin kalitesinden dolayı. Ancak genellikle mağduriyetler, dolandırılmakla ilgili. Parasını ödediği evin tapusunu almada güçlük çekiyor. Müteahhit zamanında evi teslim etmiyor. En kötüsü müteahhit ya da emlakçı parayı aldıktan sonra ortadan kayboluyor. Nereye kaybolduğu da belli olmuyor. Bu her yerde olabiliyor.
Türk vatandaşlarının da başına gelebiliyor bu tür durumlar. Bu nedenle gayrimenkul alırken dikkatli olunmasını, gerçekçi olmayan fiyatlara itibar edilmemesini öneriyoruz. Maceracı projelere kapılmamak çok önemli." Buna karşılık başında çok gerçekçi görünen projelerin de zaman zaman hüsranla sona erebildiğini bildiren Husanov, sözlerine şöyle devam etti: "Böyle durumlarda Başkonsolosluk olarak vatandaşlarımıza gerekli yardımı vermeye çalışıyoruz. Yetkili makamlar da bu konuda gerekli işlemi yapıyor. Bazen bu tür olaylarda mağduriyeti giderdiğimiz oluyor. Resmi prosedür için belli bir zaman gerekiyor. Bu prosedürleri bile dolandırıcılar istismar ediyor. İşlemler tamamlanmadı diyorlar. Her türlü yolu kullanıyorlar.
Çeşitli bahane uyduruyorlar. Deniz kenarını gösterip dağın başındaki yeri satabiliyorlar." Husanov, deniz kıyısında olduğu için Rusların Antalya'da Konyaaltı ve Lara bölgesini tercih ettiğini de sözlerine ekledi.

Sabah Emlak


Geri Dön