29 / 03 / 2024

Antalya'da hazine arazileri ihaleyle satışa çıkarıldı!

Antalya'da hazine arazileri ihaleyle satışa çıkarıldı!

Maliye Bakanlığı Antalya'da atıl durumdaki hazine arazilerini ekonomiye kazandırmak amacıyla ihaleyle satışa çıkardı. Antalya Defterdarı Hidayet Mat açıklamada, Antalya yüzölçümünün üçte birinden fazlasının tapuda Hazine adına kayıtlı olduğunu belirtti



Antalya Defterdarı Hidayet Mat yaptığı yazılı açıklamada, Antalya yüzölçümünün üçte birinden fazlasının tapuda Hazine adına kayıtlı olduğunu belirtti. Atıl Hazine arazilerinin ekonomiye kazandırılması amacıyla zaman zaman açık artırma usulu ihale ile bu arazilerin satışını yaptıklarını anımsatan Mat, mayıs ayında Manavgat ve Korkuteli ilçelerinde toplam 100 bin 800 metrekare büyüklüğünde 59 Hazine arsa ve arazisini satışa çıkarıldığını bildirdi.

Açıklamaya göre, Manavgat'ta Kızılot, Karacalar, Selimiye mahalleleri ile Hatipler, Değirmenli, Taşkesiği ve Seydiler köylerinde toplam 46 bin 24 metrekare büyüklüğünde, bazıları imar planı dışında kalan, bazıları ise konut alanı olarak ayrılmış, ayrıca otel yapmaya uygun toplam 3 milyon 15 bin lira değerindeki 37 hazine arazisi, 2 ve 3 Mayıs tarihlerinde açık artırma usulü ihaleyle satışa çıkarıldı.

Korkuteli ilçesinde de Yazır, Kayabaşı ve küçüklü köylerinde toplam 647 bin lira değerinde 54 bin 856 metrekare büyüklüğünde 22 adet Hazine arazisi 5 Mayıs tarihinde açık artırma usulü satışa sunuldu.

Hazine tarafından yapılan satışlarda, satış bedelinin en az dörtte biri peşin olarak tahsil edildikten sonra, geriye kalan bedele 24 ay içerisinde 8 eşit taksitle ödeme imkanı sağlandı. Taksitlere aylık yüzde 0,75 oranında faiz uygulanacak. Hazineye ait taşınmaz malların satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler ise her türlü vergi resim ve harçtan istisna olup, satışı yapılan taşınmaz mallar, satış tarihini takip eden beş yıl süre ile emlak vergisine de tabi tutulmayacak.


Geri Dön