26 / 04 / 2024

Antalya'da icradan 929 bin TL'ye satılık konaklama tesisi!

Antalya'da icradan 929 bin TL'ye satılık konaklama tesisi!

Serik 1. İcra Müdürlüğü, Antalya İli, Serik İlçesi, Hasgebe Köyü, Gürlevik mevki, 148 ada, 7 parselde yer alan 12 bin 426 metrekare alan üzerine kurulu Alabalık ve konaklama tesisini satışa sunuyor



Serik 1. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. SERİK 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN GAYRİMENKULUN AçIK ARTIRMA İLANI

Dosya No:2008/163 Talimat

Satılmasına karar verilen gayrimenkulun cinsi, kıymeti, adedi ve evsafı;

1.TAşžINMAZ. Antalya ili, Serik İlçesi, Hasgebe köyü köyü Gürlevik mevki 148 ada 7 parsel üzerinde kayıtlı 12.436,00 m2 miktarlı taşınmaz Alabalık ve konaklama tesisi olarak düzenlenmiş, parsel içerisinde 87 adat 2-3 yaşlı kiraz fidanı, 20 adet kivi fidanı, 150 adet 3 yaşlı karışık erik, zerdali, badem v.b. meyve ağaçları, zeytin ağaçları ve kavak ağaçları bulunmaktadır. Parselin arz değerinin değerlendirilmesinde dağınık halde bulunan zeytin ürünü olup dekara elde edilen yıllık net gelir 193,10 TLdir.

Inşai Muhtesatlar yönünden taşınmaz üzerinde 10 adet otel odası, yemek evi, sulama havuzu, mutfak, iki adet ahır, genel tuvalet ve duş binası, villa tarzı ev, işçi evi, gözleme yapımı için kullanılan yapı, balık havuzu, yiyeceklerin muhafaza edildiği sebzelik binası bulunmaktadır. Otel odaları ahşap malzemeden yapılmış, konaklayan kişilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekildedir. Parsel üzerindeki yapıların özellikleri hakkında detaylı bilgi dosyamızdaki bilirkişi raporunda mevcut olmakla satışa konu taşınmazdaki arz + muhtesatın toplam değeri 929.661,42-TL dir. Borçlunun taşınmazdaki hissesi TAM olup TAMAMI satışa Sunulacaktır,

SATIşž SAATİ: 16.20-16.30 arasında

SATIşžA ESAS DEĞERİ: 929.661,42-TL,

İMAR DURUMU: Serik ilçesi, Gebiz Belediye Başkanlığının 13/02/2008 tarih ve 29 sayılı cevabi yazılarından imar planı dahilinde olmadığı bildirilmiştir. Satış şžartları;

1- Birinci açık arttırma 15/03/2011 günü saat 16.20-16.30 arasında Serik l.icra Dairesinde yapılacaktır. Bu arttırmada muhammen kıymetlerinin %60'ini ve rüçhanlı alacaklar toplamını ve satış masraflarını geçmesi şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile arttırma on gün daha uzatılarak onuncu gün olan 25/03/2011 tarihinde aynı yer ve saatlerde ikinci arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilmemişse, ilanda gösterilen sürenin sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. şžu kadar ki arttırma bedeli malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Arttırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetlerin %20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktara kadar banka teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış bedeli üzerinden yasal oranda % 18 KDV, ihale damga resmi, tapu harç ve masrafları ile tahliye ve teslim masrafları alıcıya aittir. Gayrimenkulun aynından olan birikmiş emlak vergisi ve tellaliye bedelleri satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (irtifak hakkı sahipleri) bu gayrimenkul üzerinde ki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde hakları tapu sicilinde sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu miktar varsa önce teminat bedelinden alınacaktır.

5- şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilir.

6- Satışa iştirak edeceklerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, satış ilanının tebligat yapılamayan ilgililere gazete ile ilanen tebliğ yerine kaim olacağı başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı 2008/163 Talimat sayılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 21/01/2011


Geri Dön