09 / 05 / 2024

Antalya'da imar düzenlemesine kızanlar belediye bastı

Antalya'da imar düzenlemesine kızanlar belediye bastı

Antalya'nın merkez ilçelerinden Aksu'ya bağlı Atatürk Mahallesi sakinleri Büyükşehir Belediyesi'nin meclis toplantısını bastı...



Yaşadıkları bölgede imar düzenlemesi yapılmasına karşı çıkan mahalleliler toplantının yapıldığı binanın kapı camlarını kırdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a yabancı cisim atan eylemciler ile belediye görevlileri arasında yumruk yumruğa kavga yaşandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ocak ayı meclis toplantısının devamı olan ikinci oturum olaylı geçti. İlk oturumda gündemden çıkarılan 229 parselle ilgili 1/5 binlik imar düzenlemesi ikinci meclisin ikinci oturumunda gündeme alındı. İmar düzenlenmesinin kabul edilmesi üzerine tartışma çıktı. Düzenlemeye karşı çıkan mahalle sakinleri, meclis salonunu birbirine kattı. Yabancı cisim fırlatılan Belediye Başkanı Mustafa Akaydın şemsiyelerle korunarak kulise götürüldü. Salonda daha sonra yumruk yumruğa kavgalar yaşandı. Dışarıda kalan bir grup mahalleli ise meclis toplantısının yapıldığı binanın kapısını ve camlarını kırdı.

Arbede sırasında bazı vatandaşlar yaralandı. Boynundan yaralanan bir genç, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Biri kadın iki kişi de baygınlık geçirdi. Olayların yatışmaması üzerine Antalya Emniyeti'nden yardım istendi. Olay yerine gelen polisler yetersiz kalınca Büyükşehir Belediyesi'ne takviye polis gücü getirildi.
Zaman/Kenan Baş
 


Geri Dön