26 / 04 / 2024

Antalya'da imara açılan tarım arazilerinin fiyatları uçtu!

Antalya'da imara açılan tarım arazilerinin fiyatları uçtu!

Antalya'da yapımı yılan hikayesine dönen Batı Çevre Yolu için imar planı tadilatı ile yaklaşık 400 hektar tarım alanının imara açılmasıyla birlikte verimli tarım arazileri ve portakal bahçelerinin bulunduğu Çakırlarda araziler kapanın elinde kalıyor.



Antalya'da yapımı yılan hikayesine dönen Batı Çevre Yolu için imar planı tadilatı ile yaklaşık 400 hektar tarım alanının imara açılmasıyla birlikte verimli tarım arazileri ve portakal bahçelerinin bulunduğu Çakırlarda araziler kapanın elinde kalıyor. Daha önce sudan ucuz fiyatla alıcı bulamayan Çakırlar'da araziler kıymete bindi, bir dönümü 300 ile 500 bin Türk Lirası arasında satmaya başlandı.Arazi spekülatörleri ile rantçıların yeni gözdesi Batı Çevre Yolu için yaklaşık 160 hektar tarım arazisinin imara açıldığı Antalya'nın Konyaaltı İlçesi'ndeki Çakırlar Mahallesi oldu. Kent merkezini TIR ve kamyon trafiğinden kurtarmak için planlanan Batı Çevre Yolu'nun yapımı, 1.7 kilometrelik bölümünde belediyeler arasındaki planlama tartışması nedeniyle uzamış yılan hikayesine dönen yolun yapımı 160 hektar tarım arazisinin Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla imara açılması ile yani boyut kazanmıştı. Söz konusu planlamaya ilişkin meslek odaları tarafından dava açılırken, arazi spekülatörleri çoktan bölgede arazi topladı. 


ARAZİLER 10'A KATLADI

Antalya'nın en önemli tarım merkezlerinden birisi olan, portakal bahçeleriyle ünlü Çakırlar Mahallesi, Konyaaltı Belediyesi sınırları içerisinde kalan Karaman ve Çandır çayları arasındaki 7 kilometrelik bölümünün imar sorununu çözümlenmesi ile birlikte yapılaşmaya başladı. 

Tarla niteliğindeki arazilerin değerinin artması yıllarca imar bekleyen bölge halkım sevindirdi. Çakırlar'da daha önce dönümü 50 ila 15 bin lira arasında değişen araziler bölgenin imara açılmasıyla birlikte 300 ila 500 bin Lira arasında satılmaya başlandı. 


RANTÇILAR ARAZİLERİ UCUZA KAPATTI

Batı Çevre Yolu'nun imar sorununun çözümleneceği sinyalini alan pek çok kişi ve kuruluşun aylar öncesinden vatandaşa, 'Sizin imar işi olmaz" diyerek arazileri çok ucuza kapattıkları da belirtiliyor. 

Arazilerini sudan ucuz fiyatla rantçılara kaptıran vatandaşlar feryat ederken, Çakırlar bölgesinde arazi satışının olanca hızıyla devam ettiği bildiriliyor. 25 yü aşkın imar bekleyen Kırcami bölgesinde de arsa ve daire fiyatlarının uçtuğu, arsaların dönümünün 300 ile 500 bin liradan satıldığı, daire fiyatlarının ise 250 bin ila 1 trilyon arasında alıcı bulduğu belirtiliyor. 



Antalya Gerçek Akdeniz 


Geri Dön