25 / 04 / 2024

Antalya'da inşaat fazlası yok!

Antalya'da inşaat fazlası yok!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, sürekli yapılan inşaatlara karşın kimsenin fazlalık olduğunu söyleyemeyeceğini kaydederken bu tür girişimlerin inşaat sektörünün önünü tıkayamayacağını söyledi.



Ülke ekonomisinde yaşanan çalkantılar ve bankaların kredilerindeki yükselişe rağmen konut satışının sürdüğünü kaydeden Deniz Karataş, “Her daire değerini bulursa satılır” diyerek kentsel dönüşüm konusunda da vatandaşların iyi bilgilendirilmesi gerektiğini kaydetti.


İNŞAAT FAZLASI YOK


Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Bakanı Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, sürekli yapılan inşaatlara karşın kimsenin fazlalık olduğunu söyleyemeyeceğini kaydederken bu tür girişimlerin inşaat sektörünün önünü tıkayamayacağını söyledi. İnşaat sektörünün önünün açılması gerektiğine vurgu yapan Karataş, üretimin de teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.


DESTEKLER ANLATILMALI


Karataş ayrıca, kentsel dönüşüm konusunda vatandaşların bilinçlendirilmesi gerektiğini vurgularken “Vatandaş evinin yıkılacağını ve kiraya çıkarak evinden olduğu gibi üstüne bir de kira ödeyeceğini zannediyor. Bunun böyle olmadığını devletin teşvik verdiğini anlatmamız gerekiyor. Devletin aldığı maddi yardım kararı ev taşıma için 1200 lira, 18 ay boyunca kira için her ay 600 lira destek veriyor” dedi.


Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Bakanı Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, konut fazlalığı olduğu yönündeki eleştirilere katılmadığını dile getirirken kentsel dönüşümü konusunda da vatandaşın iyi bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.


İnşaat sektörünün görmezden gelinemeyeceğini ve inşaata dur denilemeyeceğini ifade eden Deniz Karataş, “Siz yatırımın önünü açmazsanız, burada üretime teşvik vermezseniz o zaman işgücüne dayalı olan inşaat sektöründe dur demiş olursunuz. İnşaat sektörü hizmete dayalı bir sektördür. İnşaat sektörü görmezden gelinemez, inşaata dur denilemez. İstihdam ettiğimiz arkadaşlarımızın birçoğu niteliksiz işçidir” dedi.


KIRCAMİ NEDEN İMARA AÇILIYOR?


“Konut fazlalığı yada satılmayı bekleyen öyle çok bina yok” diyen Deniz Karataş, “Ağzı olan konuşuyor. Her bina eğer değerini bulursa bal gibi satılır. Demek ki değerini bulmuyor ki satılmıyor. Adam tok satıcıdır, 3 liralık yere 5 lira ister, keyfe keder tavır alır.Böyle düşünülürse Kırcami imara açılamaz. Demek ki konuta ihtiyaç var ki açılıyor. Yatırım, üretim ve istihdam artarsa hepimiz için huzur olur” şeklinde konuştu.


VATANDAŞA DESTEK ANLATILMALI


Kentsel dönüşüm konusuna da değinen Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, “Vatandaş evinin yıkılacağını ve kiraya çıkarak evinden olduğu gibi üstüne bir de kira ödeyeceğini zannediyor. Bunun böyle olmadığını devletin teşvik verdiğini anlatmamız gerekiyor. Devletin aldığı maddi yardım kararı ev taşıma için 1200 lira, 18 ay boyunca kira için her ay 600 lira destek veriyor. Vatandaş bunları bilmiyor, bunları iyi anlatmamız gerekiyor” açıklamasını yaptı.


YETKİLİLER SÜRE. HAKKINDA BİLGİLENDİRECEK


Bina analizi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen 13 firmanın yetkilendirildiğini sözlerine ekleyen Deniz Karataş, “Firma yetkilileri gelecek eve bakacak. Sonra ev sahibine ne kadar destek olunabilir ona bakılacak. Devletten alınacak olan destek hakkında ev sahibi bilgilendirilecek. Yeni evin inşaatının ne zaman başlayacağı ve ne zaman tamamlanacağı konusunda da vatandaşları bilgilendirecekler. Vatandaş eskiyen evinden ayrıldıktan sonra tek kuruş ödemeyecek ve 18 ay sonunda yeni bir eve kavuşmuş olacaklar.Kim daha iyi şartlarda yaşamak istemez ki?” diye konuştu. 


Antalya Hilal


Geri Dön