26 / 04 / 2024

Antalya'da kentsel dönüşüm semineri düzenlendi!

Antalya'da kentsel dönüşüm semineri düzenlendi!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Konferans Salonu’nda İnşaat Mühendisi Murat Yılmaz’ın sunumuyla “Kentsel Dönüşüm” konulu seminer düzenlendi.



İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Konferans Salonu’nda İnşaat Mühendisi Murat Yılmaz’ın sunumuyla “Kentsel Dönüşüm” konulu seminer düzenlendi. İMO üyesi mühendislerin katılımıyla gerçekleşen semineri İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, kurucu başkan İrfan Bölük ve eski başkanlardan İbrahim Koç birlikte izledi.


RANT ODAKLI PROJELERE İNDİRGENDİ

Toplantının açış konuşmasını yapan Başkan Mustafa Balcı, “Kentsel dönüşüm konusu, yeni bir imar planı yapılması anlamına indirgenmemelidir. Var olan yapı stokunun ve kent belleğinin, kent kimliği ile birlikte korunarak, kentin çağdaş ihtiyaçlarına uygun olarak dönüştürülüp, canlandırılması ve iyileştirilmesi anlamına gelmelidir” dedi. Kentsel dönüşümün yeni bir imar faaliyetine dönüşme eğilimi gösterdiğini belirten Balcı, “Kentsel dönüşüm yık – yap eğilimli ve gayrimenkul piyasasının talepleri doğrultusunda rant odaklı projelere indirgenmiştir. Bu uygulamalar da beraberinde konut alanlarının küçülmesi ve konut sayısının artması ile oluşacak yoğunluk nedeniyle fiziksel eşiklerin aşılmasını tetikleyecektir. Artan nüfus ve fiziki yoğunluklardan dolayı kent sıcaklıklarının artması ve de eko sistemin de bozulması kaçınılmaz olacaktır” ifadelerine yer verdi.

 

 

YILMAZ’DAN KENTSEL DÖNÜŞÜM SUNUMU

Balcının konuşmasının ardından “Kentsel Dönüşüm”ü farklı yönleriyle ele alan sunumunu gerçekleştiren  Murat Yılmaz, Kentsel Dönüşüm Yasası, kentsel dönüşümle ilgili uygulamalar, kentsel dönüşüme konu rezerv ve riskli alanlar, riskli yapılar, kentsel dönüşümün hak sahipleriyle ilgili yönleri gibi konularda bilgiler aktardı. 


Antalya Körfez


Geri Dön