20 / 04 / 2024

Antalya'da klimalı otobüs durakları çoğalıyor!

Antalya'da klimalı otobüs durakları çoğalıyor!

Antalya'da klimalı otobüs durakları çoğalıyor. Hava sıcaklığının zaman zaman 40 dereceyi aştığı Antalya'da, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin farklı noktalarına yerleştirilen klimalı duraklar, otobüs beklemeyi kolaylaştırıyor...



Antalya Büyükşehir Belediyesi atölyelerinde üretilen ve kentin çeşitli noktalarına yerleştirilen klimalı otobüs durakları, vatandaşlardan ilgi görüyor. Vatandaşlar, 5-6 metrekarelik dikdörtken odacık şeklinde inşa edilen durağa, butona basıldıktan sonra açılan kapıdan giriyor.


Durakların soğutmasında kullanılan elektrik, güneş panellerinden elde ediliyor. Durak içinde ayrıca, gerektiğinde kullanılması için üç adet, 200 voltluk prizler bulunuyor. Termometrenin zaman zaman 40 dereceyi aştığı kentte vatandaşlar, toplu ulaşım araçlarını beklerken klimalı ortamda serinleme imkanı buluyor.


Durakta otobüs bekleyen emekli öğretmen Nihal Göktürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin uygulamasını çok beğendiğini dile getirdi. Tatil için Antalya'da bulunan Hasan Filiz ise ilk kez böyle bir durakla karşılaştığını belirterek, "Serin bir şekilde otobüslerin gelmesini bekliyoruz. Bir nebze olsun sıcak havadan serin bir ortama geçmiş bulunuyoruz. Bu hizmetten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.


Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkan Vekili Emin Pehlivan, kentin çeşitli noktalarında 9 klimalı durak bulunduğunu bildirdi. Vatandaşların sıcak yaz günlerinde klimalı duraklarda rahatça otobüs beklediğini anlatan Pehlivan, kentteki klimalı durak sayısını 35'e çıkaracaklarını söyledi.


AA


Geri Dön