19 / 04 / 2024

Antalya'da konut fiyatları yüzde 26.42 arttı!

Antalya'da konut fiyatları yüzde 26.42 arttı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Türelin göreve gelmesinin ardından yatırımcıların gözdesi olan Antalya, değerine değer katıyor. Konut fiyatlarının katlanarak artacağını söyleyen Türelin dediği gerçekleşti ve bir yılda konut fiyatları yüzde 26.42 arttı.



Büyükşehir Belediye Başkanı Türelin göreve gelmesinin ardından yatırımcıların gözdesi olan Antalya, değerine değer katıyor. Birbiri ardına hayata geçirilen yatırımlar ile konut fiyatlarının katlanarak artacağını söyleyen Türelin dediği gerçekleşti ve bir yılda konut fiyatları yüzde 26.42 arttı. 


Antalya yapılan yatırımlar, vizyon projeler ile Türkiye'nin parlayan yıldızı olmaya devam ediyor. Yeni yatırımlar, dev projeler ve Türkiye'ye örnek olan uygulamaları ile gündemden düşmeyen Antalya, gayrimenkul yatırımcılarının da gözdesi oldu. Eylül ayında konut fiyatı artışında 7 büyükşehir arasında birinci olan Antalya'da konut fiyatları önceki aya göre yüzde 2.97 oranında yükseldi. Antalya'yı Adana, Kocaeli ve İstanbul takip etti. 


Yıllık fiyat artışlarında da Antalya diğer büyük şehirleri açık bir farkla geride bıraktı. Menderes Türel'in göreve gelmesinin ardından geçen ı yıl içinde Antalya'da konut fiyatları yüzde 26.42 arttı. Antalya'yı 19.83 ile İstanbul takip etti. 


YAPILAN YATIRIMLAR KENDİNİ GÖSTERMEYE BAŞLADI 

Antalya'yı her alanda hak ettiği değere getireceklerini ifade eden Başkan Türeli "Son aylarda böyle bir gelişme olmasının tesadüf olmadığına, şehrimizde yeni bir dönemin başlamış olduğuna dikkat çekmek isterim. Bu yıl ilk kez dünyanın en önemli proje fuan olap MİPİM'e katılI dığımızda, başlattığımız projelerle Antalya'nın marka değerinin artacağını ve bunun konut, arsa ve arazi fiyatlanna yansıyarak herkesin refahını artıracağını ifade etmiştim. Kruvaziyer liman, Boğaçayı kanalı, Konyaaltı plajları, ulaşım yatırımlarımız, Kanada'da birincilik alan Çiçek Açan Şehirler projemiz, EXPO 2016, G20 Zirvesi gibi atılımlar şimdiden bu yönde etkisini göstermeye başlamıştır" şeklinde konuştu. 


Bunun henüz bir başlangıç olduğunu ve Antalya'nın değer kazanmaya devam edeceğini vurgulayan Türel sözlerini şöyle sürdürdü: 

KÜRESEL MARKA DEĞERİ YÜKSELECEK 

"İstanbul'da 10 yıl önce metrekaresi 2 bin 500 - 3 bin dolar seviyesinde olan lüks konut fiyatlarının artık 12-15 bin dolarlar seviyesinde. Antalya'nın küresel marka değeri yükseldikçe, konut, arsa ve arazilerin, hatta konaklama bedellerinin ve bütün ürünlerimizin değeri de yükselecektir. Bugün Antalya'da 2 bin dolar civarmda olan lüks konutların satış fiyatlarının da bir kaç yıl içinde 8 bin dolarlara ulaşacağını rahatlıkla söyleyebilirim. Bunun Antalya'ya yapacağımız yatırımlarla ortaya çıkacağı kaçınılmazdır." 


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kentin en eski ve en ünlü caddelerinden Şarampol için referandum yaptı. Efsane Caddeyi eski günlerine döndürecek Şarampol Caddesi Kentsel Tasarım Projesi gerçek bir seçim havasında gerçekleştirilen referandum ile halka soruldu. Elmalı, Balbey, Tahılpazarı. Cumhuriyet. Güvenlik. Kızılsaray, Muratpaşa, Sedir, Üçgen mahallelerinde kurulan sandıklarda seçmen listelerinde isimleri bulunan vatandaşlar ile Şarampol esnafı oy kullandı. Vatandaşın katılımı yoğun oldu. 4 bin 637 kişinin oy kullandığı sandıklardan Efsane Cadde Şarampol'u eski günlerine döndürecek projeye evet oyu çıktı. Sandıklara akın eden vatandaşların yüzde 90,19'sı projeye evet oyu verdi. Oy kullananların yüzde 9,67'si projeye hayır dedi. 


Yeni Şafak


Geri Dön