29 / 03 / 2024

Antalya'da Konyaaltı Sahili tartışması yaşandı!

Antalya'da Konyaaltı Sahili tartışması yaşandı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ’konyaaltı sahili özel sektöre devredilemez’ diyen CHP milletvekili ve il Başkanına "CHP’li Konyaaltı Belediyesi 10 sene Konyaaltı’nı özel sektöre işlettirirken neredeydiniz" diye sordu.



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ’konyaaltı sahili özel sektöre devredilemez’ diyen CHP milletvekili ve il Başkanına "CHP’li Konyaaltı Belediyesi 10 sene Konyaaltı’nı özel sektöre işlettirirken neredeydiniz" diye sordu.


Konyaaltı Sahil Projesi’nin özel sektöre ihale edilmesini eleştiren CHP İl Başkanı Mustafa Erdem’e yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, sahili ilk olarak CHP’li Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in özel bir firmaya 10 yıllığına verdiğini hatırlattı. Türel, "İl başkanı herhalde adresi şaşırdı. Hani sahiller özel sektöre devredilemezdi. Bunu ilk sizin CHP’li belediyeniz yaptı" dedi. Türel, sahilin halka kapatılacağını savunan CHP Milletvekili Çetin Osman Budak’ı da eleştirdi.


Kızıllı Entegre Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisi temel atma töreninde Konyaaltı Sahili tartışması yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel konuşmasında, Mimarlar Odası’nın Yarışma ile elde ettiği, Konyaaltı Sahili’ni bir yaşam alanı ve cazibe merkezi haline getirecek projenin ihale edilmesine karşı çıkan CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem ile CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’a tepki gösterdi. Türel, "Sahiller özel sektöre verilemez" açıklamasında bulunan İl Başkanı Erdem’e, "CHP İl Başkanı herhalde adresi şaşırdı. Çünkü Konyaaltı sahilini bir özel firmaya 10 seneliğine CHP’li ilçe belediye başkanı vermişti. Hani sahiller özel sektöre devredilemezdi. Bunu ilk sizin CHP’li belediyeniz yaptı" dedi.


Her hizmetlerine kulp takmaya çalışan muhalefetin Konyaaltı Sahili ihalesinin gerçekleşeceğini duyunca hemen konuşmaya başladığını ifade eden Türel, "CHP’nin İl Başkanı diyor ki “Konyaaltı Sahili’nin bu projeyle özelleştirilmesi Antalya’da sahilleri kapatmak demektir. Bunu kesinlikle doğru bulmadığımızı belediye ve halkın yararına olmadığını özellikle belirtmek isteriz. Sahiller bedeli ne olursa olsun birilerine verilemez.” Arkasından da ekliyor ‘Arkada hatırlı birileri mi var” diye soruyor. Herhalde adresi şaşırdı CHP İl Başkanı. Sanırım kendi ilçe belediye başkanına söylüyor bunu. Çünkü Konyaaltı sahilini ilk kez bir özel firmaya 10 seneliğine CHP’li ilçe belediye başkanı vermişti. Yani kendiniz yapıyorken kaza, biz yapıyorken ceza. Hani sahiller özel sektöre devredilemezdi. Bunu ilk sizin CHP’li belediyeniz yaptı. Şimdi biz de o minvalde bir adım atıyoruz" diye konuştu.


CHP İl Başkanı Erdem’in ’İhalenin ardında hatırlı birileri mi var?" diye sorduğunu hatırlatan Türel, "İhaleye katılan olmadı. Hatırlı birileri olsaydı bir katılım olmaz mıydı?” dedi.


Başkan Menderes Türel, ’Konyaaltı sahilini Büyükşehir Belediyesi neden kendi olanakları ile yapmıyor’ açıklamasında bulunan CHP Milletvekili Çetin Osman Budak için de, "Yine bir CHP’li milletvekili, ‘Konyaaltı Projesini kendi olanakları ile niye gerçekleştirmedi. Özel sektöre bu sahil projesi niye veriliyor’ diye eleştirmiş. Sahilleri özel sektöre ilk kez veren CHP’li ilçe belediye başkanı Böcek. Belki bu belediye başkanı ile Büyükşehir adaylığı için Çetin Budak büyük bir yarışa girecekler. Bunu bizzat CHP’li Milletvekili Niyazi Nefi Kara söylüyor. Budak, herhalde sahilleri geçmişte özel sektöre verdiği için gizlice kendi belediye başkanını eleştiriyor. Ben öyle anlıyorum. Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla durumu. Biz bunları söylüyoruz ki Antalyalılar neyin ne olduğunu bilsinler” ifadelerini kullandı.

Çamur siyasetini muhalefetin alışkanlık haline getirdiğine dikkat çeken Türel, “Onlara şunu öneriyorum çamur siyaseti yapmak yerine bizim Hurma’da çamurdan elektrik ürettiğimiz tesisi görsünler, çamurdan istifade ediliyormuş onu da anlasınlar. Belki çamurdan siyaset yapmayı bırakırlar” dedi.

"Konyaaltı halkındır, halka açık kalacak"

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Mimarlar Odası ile yaptıkları yarışmada birinci seçilen projeyi uygulayacaklarını belirterek "Proje gerçekleştiğinde Konyaaltı sahili tamamen halka açık olacak. bugün ağır tonajlı kamyonların, Tırların cirit attığı sahil yayalaştırılarak spor alanları ve yaşam merkezleri oluşturulacak. Sahil tamamen halka açık olacak. İsteyen plajın ücretli kısmından isteyen de ücretsiz olarak denizden istifade edecek. Projede CHP’lilerin söylediği gibi sahilin halka kapatılacağı tamamen uydurma ve iftiradır" şeklinde sözlerini tamamladı.


Milliyet


Geri Dön