26 / 04 / 2024

Antalya'da raylı sistem araç alımı için mecliste oylar kabul edildi!

Antalya'da raylı sistem araç alımı için mecliste oylar kabul edildi!

Büyükşehir Belediye meclisinde, raylı sistem araç alımı için 39 milyon euro ve 10 milyon TL'lik borçlanma yetkisi, CHP'nin ret oyuna karşın, AK Parti ve MHP'li üyelerin oylarıyla kabul edildi



Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yılın ilk meclis toplantısının devam oturumunda, raylı sistem araç alımı için borçlanma yetkisi verildi. 39 milyon euro ve 10 milyon TL olmak üzere iki ayrı borçlanma yetkisi, CHP'nin ret oyuna karşın, AK Parti ve MHP'li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. 10 milyon TL'lik borçlanma yetkisinin sadece firmaya yapılan ön ödemeyi finanse etmek için alındığı ve toplam borçtan düşüleceği açıklandı. 


RAYLIDA SÜRPRİZ HAT 

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, meclis toplantısında raylı sistem üçüncü etap çalışmalarıyla ilgili gelişmeleri de aktardı. Varsak'tan başlayacak ve Sakarya Bulvarı üzerinden Otogar ve Dumlupınar Bulvarı üzerinden de Uygulama Araştırma Hastanesi'ne kadar uzanması planlanan üçüncü etapta, sürpriz bir etap da ortaya çıktı. Menderes Türel, 2 yıl içinde hizmete girmesi planlanan üçüncü etap raylı sistem kapsamında Kepez Belediyesi önünden bir bölümü alttan geçmek suretiyle Atatürk Hastanesi'ne bağlanmasını planladıklarını açıkladı. Üçüncü etap projenin bu yıl tamamlanarak ihaleye çıkmasını istediklerini ifade eden Türel, böylece raylı sistemin 60 kilometreyi aşacağını ifade etti. 


BİLET GELİRİYLE ÖDENECEK 

Başkan Türel, yetkisi alınan borcun sadece alımı yapılan 18 araç için değil, yaya üstgeçitleri için de kullanılacağını açıkladı. Tedbiren borçlanma limitinin yüksek tutulduğunu anlatan Türel, bu yetkinin hepsinin kullanılmayabileceğini kaydetti. Alınacak kredinin bilet gelirleriyle ödenebileceğini açıklayan Türel, raylı sistemin ilk etap projesinde ana para ödemelerinin de bilet gelirleriyle yapıldığını hatırlattı. 


FESTİVALİN BÜTÇESİ

52'nci Uluslararası Film Festivali bütçesi ile ilgili bilgi de veren Başkan Türel, 2014'te festivalin Büyükşehir Belediyesi'ne maliyetinin 6 milyon 738 bin 670 TL olduğunu, 2015'te ise 9 milyon 238 bin lira olduğunu açıkladı. Türel ayrıca 2014'te Film Forum için 619 bin TL, 2015'te de 1 milyon 60 bin TL para harcandığını kaydetti. Önceki dönem bütçeleri ile ilgili de bilgi veren Menderes Türel, 2012'de 9 milyon 238 bin ve 2013'te ise 7 milyon 186 bin liranın festival kapsamında harcandığını buna AKSAV kasasından yapılan harcamaların da dahil olmadığını ifade etti. Türel, "2012 ve 2013 yılında festivale yapılan harcamalardan daha düşük bir maliyetle ödeme söz konusu olmuştur. Bu yıl 3 Oscarlı, 1 Altın Küreli oyuncu ağırlandı" dedi.


YENİ MÜZE

Meclis toplantısında, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yeni Antalya Müzesi imar planları da kabul edildi. Konuyla ilgili konuşan Türel, iki hafta önce Müzeler Genel Müdürü ile bir araya geldiği ifade eden Türel, "Mükemmel bir müze binası yapmak istiyorlar. Ne kadar önemli bir müzeye sahip olduğumuzun farkında değiliz. G20'için gelen liderlerin kendilerinden ve eşlerinden biliyorum. Film Festivalimizin Oscarlı konuklarımızdan biliyorum. Müzemizde çok önemli değerlerimiz var. Hala bir kısmı depolarda korunuyor. Artık hepsi sergilenebilecek" şeklinde konuştu.


Sabah Akdeniz


Geri Dön