28 / 03 / 2024

Antalya'da su baskınlarına karşı plan!

Antalya'da su baskınlarına karşı plan!

Antalya'da su baskınlarına karşı plan yapılyıor. ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, sağanak yağışlarda su baskınlarına karşı 'Yağmur Suyu Drenajı Master Plan' çalışmalarına başladı. Planlama, Antalya'nın 2025 yılı hedef alınarak yapılacak.



ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, sağanak yağışlarda su baskınlarına karşı 'Yağmur Suyu Drenajı Master Plan' çalışmalarına başladı. 

Planlama, Antalya'nın 2025 yılı hedef alınarak yapılacak. 

Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü'nce yürütülen çalışma 225 gün içinde tamamlanacak. 13 Ocak Salı günü ihalesi yapılan çalışmayla Antalya 19 ilçesiyle yağmur suyu drenaj sistemi acil eylem planıyla birlikte orta ve uzun vadeli projelendirilecek. 

Planın hazırlık çalışmaları aşamasında yerleşim yerlerinde yağış sularını taşıyan mecralar belirlenecek, zamanla kapatılmış dere, kanal ve benzeri noktalar tespit edilecek, yerleşim yerlerinde son 15 yıllık değişiklikler uydu görüntüleri, imar planlan, hava fotoğrafları üzerinden değerlendirilecek ve arazi örtüsünün değişimi yüzdeleriyle çıkarılacak. 

Planlamayla yerleşim noktalarında olası değişim senaryoları ve tahminleriyle yağmur suyu drenaj sistemine ilişkin kentsel projeksiyon ortaya konacak. 

Oluşturulan tahminler ve projeksiyonlar doğrultusunda yapılacak yağmursuyu sistemleri planlanacak ve uygulama planı oluşturulacak. Uygulama planında bugünden 2025 yılına kadar yağmursuyu drenajını çözecek şekilde hazırlanacak ve 2025 sonrasının ön projeleri elde edilecek.


Akdeniz2de Yeni Yüzyıl


Geri Dön