25 / 04 / 2024

Antalya'da turizmden sonra emlak geliyor!

Antalya'da turizmden sonra emlak geliyor!

Turizmde son yıllarda yaşanan istikrar emlak sektörüne de olumlu etkiler yapıyor. Birçok emlakçı özellikle yaz sezonunda hem yerli hem de yabancıların ev ve iş yeri almak için gayret gösterdiklerini söylediler.





Turizmin başkenti Antalya'nın hem merkezi hem de ilçeleri son yıllarda turizmin yanı sıra emlak sektöründe de önemli gelişmeleri yaşıyor. İlimizde yerli vatandaşlar kadar yabancılarında son dönemde ev ve iş yeri alabilmek adına girişimlerini hızlandırdıkları ifade ediliyor. Özellikle yaz sezonunda şehrin merkezi ve ilçelerinde çok sayıda konut ve iş yerinin satışının gerçekleştiğini ifade eden bazı emlakçılar, turizm kadar emlak sektörünün de iddialı hale geldiğini belirttiler. 

Her yıl yerli ve yabancı milyonlarca tatilciyi ağırlayan Antalya, hem dünya hem de Avrupa'da adından söz ettirmeyi devam ettiriyor. Antalya'nın turizm değerlerini en güzel tanıtma çabaları da meyvesini veriyor. Şehir merkezi kadar ilçelerde de durum aynı. 

Yeni açılan oteller, pansiyon ve işletmelerle önümüzdeki yıllarda da başarısını sürdüreceği belirtiliyor. Turizmin ardından Antalya'nın en çok ülke gündemine geldiği konu ise emlak satışı. Turizmde olduğu gibi ev ve iş yeri alıp yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı insanlar, bu şehirde ticaretlerini sürdüren emlak firmaları kadar şehrin ekonomisine de önemli girdi sağlıyorlar. Özellikle son birkaç yıldır turizmde yaşanan istikrar sayesinde ev ve iş yeri alacaklar daha cesur davrandıkları belirtiliyor. Konu hakkında bazı emlakçılar Antalya'nın emlak yönünden nasıl bir dönem geçirdiğini şu sözlerle anlattılar."Antalya'nın zaten turizmden yana güzel bir imajı var. Her sene bunun üzerine eklediğini de düşünüyoruz. Turizm ve tatil amaçlı yerli ve yabancı milyonlarca insanı kendisine çeken bu şehir, emlakçılar açısından da elbette önemli görülmektedir. Birçok emlakçı günümüzde yabancı eleman yada yabancı dili kuvvetli insanlar çalıştırmaktadır. 

Özellikle Rus ve Alman vatandaşlar açısından Antalya bulunmaz bir yer anlamına geliyor.

Antalya ve çevresinde her şey mevcut. Sürekli tatil imkanı, iş seçeneklerini fazla oluşu ve daha pek çok konuda yapılacak şeylerin bulunduğunu bizde onlarda çok iyi biliyorlar. Yabancıları Antalya ve ilçelerinde ev ve iş yeri almak için gayretleri her sene artıyor. Bu da emlakçılar için sevindirici bir şeydir" şeklinde konuştular. 


Antalya Hilal



Geri Dön