20 / 04 / 2024

Antalya'da ulaşım yatırımları hızlanacak!

Antalya'da ulaşım yatırımları hızlanacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, Antalya'nın geleceğine yön verecek projelerini açıkladı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Elvan, Antalya'yı marka şehir yapmak için aday olduğunu söyledi.



ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti Antalya 1 'inci sıra milletvekili adayı Lütfi Elvan, yerel ve ulusal gazete temsilcileriyle bir araya geldi. Anadolu Park'ta düzenlenen toplantıya AK Paıti İl Başkam Rıza Siimer ve AK Parti Antalya milletvekili adayları da katıldı. Antalya'nın marka değerini arttıracak projeleri olduğunu dile getiren Elvan, projelerinin detaylarım basın mensuplarına anlattı. 



Yoğunlukla ulaşım üzerine olan pro jelerini aktaran Elvan, teknolojinin merkezi olarak kabul edilen Silikon Vadisi'ne karşılık. "Teknoloji Yaylası" projesiyle Antalya'yı dünyada marka şehir yapmak için aday olduğunu söyledi. 



BAŞBAKAN İSTEDİ 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nıın isteğiyle Antalya'dan aday olduğunu ve yine Davutoğlu'nıın kendisine Antalya'ya sahip çıkması içhı bizzat talimat verdiğini dile getiren Elvan. Antalya'nın tarım ve turizm alanında çok iyi olduğunu ancak ihracat bakımından gerilerde kaldığım savundu. İhracatı geliştirecek projelerin de hayata geçirileceğini ifade eden Elvan: "İhracata bakıldığında snalaması çok aşağıda. Bunıı da konuşmamız lazım. Neden bu sıralarda bunu tespit etmemiz lazım. Antalya bütün olarak bakıldığında çok büyük bir potansiyele sahip" sekimde konuştu. 



ULAŞIM YATIRIMLARI HIZLANACAK

Antalya için hazırladığı ulaşım planlarım anlatan Elvan, kalkınmanın ulaşımla doğru orantılı olduğunu vurguladı. Antalya'yı Doğu, Batı ve Kuzey illeriyle birbirine bağlayacak ulaşım ağlarını kısa sürede yapacaklarım dile getiren Elvan, sözlerine şöyle devam etti:" Antalya'nın Kuzey, batı ve doğu üe ügili bazı eksiklikleri var. Bu eksende ciddi çalışmalarımız olacak. Ulaşım sektörü bir ilin insan ve seımayeden soııra en önemli faktördür. Bu sadece deniz ve karayolları yapmak demek değildir. Ulaşım demek aynı zamanda iletişim demektir. Giin gelecek televizyonlar sadece baz istasyonları üzerinden izlenecek. Buna hazırlıklı olacağız. Burdur yolunu kısaltmayı planlıyoruz. Birkaç yerde tünel projemiz var. Antalya'dan Mersin'e olan güzergahta 24 tünel var. Bir tüneli açtık yakın zamanda 6 tüneli daha açacağız. Kemer üzerinden gidilecek ilçeler konusunda bir sıkıntı var. Ona yönelik bir program ayarladık ve batıya doğru yatırımlarınım hızlandıracağız." 



DENİZ ULAŞIMI PROJESİ 

Seçimlerin ardından ulaşım yatnımlarım hızlandıracaklarını dile getiren Elvan, projesi yapılmamış yolların da projelerini yapmaya başladıklarım ve yakın zamanda ihaleye çıkacaklarım açıkladı. Deııiz ulaşımı konusunda da çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Elvan. "Deniz ulaşımı konusunda da çalışmalarımız var. 



Alanya-Antalya-Finike hatta Kaş ve Kalkan'a kadar deııiz üzerinden trafiği rahatlatacak ulaşım bağlantıları konusunda projelerimiz olacak. Ayrıca bugüne kadar sadece Anadolu Jet'in uçtuğu AııkaraAutalya güzergahında Türk Hava Yollarının da seferleri 1 Mayıs itibariyle başlayacak ve sadece Ankara'ya değil. Karadeniz. Doğu ve Orta Anadolu uçuşları için de çalışmalar devam ediyor" dedi. 



HIZLI TREN ANTALYA'YI TÜRKİYE'YE BAĞLAYACAK 

Hızlı tren projesinin Türkiye'nin birçok iline Antalya'yı bağlayacağını bildiren Elvan, 2016 yılında projenin ilk adımını atmayı hedeflediklerini söyledi. Verdikleri sözü unutmadıklarım ifade eden Elvan, konuşmasına şöyle devam etti: "Sözümüzün arkasındayız. Antalya'yı İzmir'e Konya'ya Eskişehir'e hatta Sivas'a .oradan Kars'a kadar bağlayacağız. Hedefimiz 2016 yılında projenin ilk adımının çalışmalarına başlayacağız. Antalya'da bulunan bir kardeşimiz Türkiye'deki hızlı tren hattı olan her yere ulaşabilecek" dedi. Hızlı trenin yam sna sadece yolcu taşıma değü yük amaçlıda kullanacaklarını da belirten Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sadece yolcu amaçlı düşünmüyoruz. Yük amaçlıda kullanılacak. Antalya önemli bir merkez. Antalya'dan Konya Aksaray, Nevşehir ve Kayseri'ye kadar uzanan hızlı tren hattının Antalya'nın kalkınmasına hız katacak. Burası aym zamanda bir turizm güzergahı olacak. Antalya'ya gelen turist, buradan Türkiye'nin tarihi ve finiştik yerlerine de ulaşabilecek." 




TEKNOLOJİ YAYLASI 

Antalya'yı akıllı kent yapacaklarım söyleyen Lütfi Elvan. Amerika'nın San Francisco eyaletinde bulunan ve teknolojinin merkezi olarak kabul edilen Silikon Vadisi'ne karşılık "Teknoloji Yaylası" pro jelerinin olduğunu dile getiıdi. Teknolojinin hızla geliştiğinin ve ayak uydurmak gerektiğinin altım çizen Elvan, "Antalya'yı akıllı kent yapacağız. Başta yazılım olmak üzere dünyadaki akımı çeken bii" teknolo ji merkezi olması gerekil". Aslında geçmişimize bakıldığında Orta Asya'dan .Antalya'nın yaylalarına gelen atalarımız bir medeniyetin temellerini atmıştır. Bilileri Silikon Vadisi dedi. Neden biz Antalya'da böyle bir çalışma yapamayalım. Neden biz "Teknoloji yaylası" demeyelim. Antalya bir akıllı kent haline gelecek. Bıınuııla ilgili çalışmalara başladık bile. Bu konuda Antalya'nın doğayı ve çevreyi koruyarak bir yere gelmesini istiyorsak o hedefe odaklanması lazım. Teknolo ji yaylası dedim. Önemli bii" alan ve katma değerinin çok yüksek olduğunu biliyorum. Teknokente sahip Üniversitemiz ile birlikte bir çalışma yaparak bir gelişme sağlayacağız. Neden bin yıl önce otağlarımızı kurduğumuz yaylalarımız neden teknolo ji yaylası olmasın. Kim inamrdı dünyanın en büyük havalimanının İstanbul'da olacağına. Biz yaparız yeter ki inanalım" şeklinde konuştu.



Hürses (Antalya)


Geri Dön