19 / 04 / 2024

Antalya'da yabancılara konut satışı durdu!

Antalya'da yabancılara konut satışı durdu!

ANTİAD Başkanı Musa Saraç, hem konut satışlarıyla ilgili değerlendirmede bulundu, hem de Kırcami imar planı ile ilgili konuştu.



Yabancılara konut satışıyla ilgili açıklama yapan Antalya İş Adamları Derneği (ANTİAD) Başkanı Musa Saraç, inşaat sektöründeki gidişatla Kırcami imar planını değerlendirdi. Başkan Saraç, “Şu anda yabancılara konut satışı durmuş vaziyette. Sadece yabancılar değil yerli müşteri de yok mesela. Bizler inşaat müteahhitleri olarak gerçekten çok zor bir süreçten geçiyoruz. Aldığımız malzemeler üzerinden sıkıntı yaşıyoruz. Beton demir türü malzemelerin fiyatları artıyor. Tabii satışlara baktığımız zaman ise yansıyan pek bir şey göremiyoruz”dedi.


Herkes işinde gücünde

Türkiye’nin yaşadığı darbe girişiminde Türk milletinin olduğundan fazla gayret gösterdiğine de vurgu yapan Saraç, başka bir ülkenin bu tarz bir olayı kolay kolay atlatamayacağına dikkat çekti ve şöyle devam etti; “Yaşadığımız olayda çok kötü bir süreç de yaşanabilirdi. Balıksırtı gibi döndük. Şu anda herkes işinde gücünde. Sonuçta bu zor günleri de atlatmamız lazım. Ama şu anda bizlerin inşaatçıların en büyük müşterisi turizmciler, otelciler. Onlar da olmayınca bizlerde de daire satışı olmuyor. İnanıyorum ki Rusya ve Türkiye arasında yaşanan olumlu gelişmeler sayesinde turizmde de yüzler gülecektir.” Arsaların da olduğundan pahalı olduğunu dile getiren Saraç, “Kırcami bizi umutlandırıyor. İmar planı bekliyoruz” dedi.


Esra KÖKSAL/Akdeniz Manşet


Geri Dön