27 / 04 / 2024

Antalya'da yeni havaalanı için yer arayışı devam ediyor!

Antalya'da yeni havaalanı için yer arayışı devam ediyor!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, dünya kenti Antalya'nın 20-30 yıllık vizyon projeleri olması gerektiğini belirtti.



ATSO Meslek Komitesi'nin düzenlediği Antalya'nın sorunlarının ele alındığı toplantıda konuşan Çetin, Avrupa kentlerinde turizmin, ticaretin yönetiminin belediyeler ve odaların ortak kuruluşları tarafından yapıldığını belirterek, "Odalar ticaret planlamasında, kent planlamasında söz sahibidirler. Bizim sistemimizde ise işyeri ruhsatında odaya sorulmaz, maden ruhsatı, arazi tahsisi verilirken de belediyeye sorulmaz. Sistemimiz halen merkeziyetçidir ve katılımcılık zayıftır. Sistemin bu eksiği ancak istişareyle, işbirliği ile doldurulabilir" dedi. Antalya-Isparta yolunun Türkiye'de duble olmayan iki şehirlerarası yolundan biri olduğunu dile getiren Çetin,"Ayrıca Finike-Demre-Kaş yolunun da duble olması gerekiyor" dedi. Antalya'da yöresel ürünlerin sergileneceği geleneksel pazarlar yaratılması gerektiğini vurgulayan Çetin, "Kent merkezinde sosyal ve ticari içerik anlamında temalı cadde ve sokaklar yaratılmalıdır" diye konuştu. 




Alanya TSO Başkan Yardımcısı Serdar Uygun ise Alanya'nın sorunları konusundaki raporu ilgili bürokratlara sunacaklarını söyledi. Kumluca TSO Başkanı Murat Hüdavendigar Giinay da. Batı Antalya olarak seslerini duyurmakta zorlandıklarını vurguladı. Manavgat TSO Başkanı Ahmet Boztaş da Oymapınar Taşağıl'dan başlayıp Akseki'ye kadar uzanan bölgeyi kapsayan Alternatif Turizm Alanı'nın yeniden revize edilmesini istedi. 



Yeni bir havaalanı için yer arayışları sürüyor 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de, Alanya otobanının ihalesini yapma noktasına geldiklerini belirterek, "Tekirova'dan sonra Kumluca'ya kadar duble yol olacak. Kaş-Gömbe yolunda proje çalışmaları bitti. Antalya'nın batı bölgesine yeni bir havaalanı için yer arayışları sürüyor'' dedi. 




Antalya'nın kültür şehri olması için çalıştıklarını aktaran Türel, "Kent Müzesi projesini Kent Konseyi ile birlikte yapıyoruz. Bilim Merkezi projesi üzerinde çalışıyoruz. Doğu Garajı'ndaki Nekropol alanındaki proje çalışmamız başlıyor" dedi. Türel, kentin en eski yerleşim yeri Balbey Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm Projesi yapacaklarını sözlerine ekledi. 



Dünya


Geri Dön