28 / 03 / 2024

Antalya'daki 2B arazilerinin rayiç bedeli için eylem yapıldı!

Antalya'daki 2B arazilerinin rayiç bedeli için eylem yapıldı!

2B arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan ve bedellerin düşürülmesini isteyen köylüler, gözaltına alınan 15 kişinin serbest bırakılması için Aksu Belediyesi'ne kadar yürüdü...



     Antalya'da 2B arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan ve bedellerin düşürülmesini isteyen köylüler, gözaltına alınan 15 kişinin serbest bırakılması için Aksu Belediyesi'ne kadar yürüdü. 

     Aksu ilçesinde D-400 Karayolu'na bağlanan tali yolu trafiğe kapatan köylüler, daha sonra Aksu Kaymakamlığı önünde eylem yaptı. Gözaltına alınan 15 kişinin serbest bırakılmasını isteyen köylüler, burada bir süre slogan attı. 

     İstiklal Marşı'nı okuyan köylüler, bir polis müdürünün ''Gözaltına alınan köylüler yasal işlem yapıldıktan sonra serbest bırakılacak'' sözleri üzerine Aksu Belediyesi'ne kadar yürüdü. Arkadaşlarının yasal işlem yapılmadan bırakılmasını isteyen köylüler, Aksu Belediyesi hizmet binasına girmek istedi. 

     Bina önünde barikat kuran çevik kuvvet ekipleri, köylülerin hizmet binasına girmesine izin vermedi. Köylüler bir süre binaya girmek için çaba gösterdikten sonra bina önünde oturma eylemi yaptı. Bu sırada bir köylü, polis barikatı önünde namaz kılıp dua etti. 

     Köylülerin isteği üzerine belediye binasının bahçesine gelen Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, gözaltına alınan kişilerin serbest bırakılması için çaba gösterdiğini söyledi. 

     Köylülerin Aksu Belediyesi önündeki bekleyişi sürüyor. 


AA


Geri Dön