26 / 04 / 2024

Antalya'daki imar ve inşaat sorunları masaya yatırıldı!

Antalya'daki imar ve inşaat sorunları masaya yatırıldı!

Muratpaşa Müteahhitler Derneği, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İzzet Bayar’ı ağırladı. Ziyarette, yaşanan ekonomik gelişmeler ile Antalya’daki imar ve inşaat sektöründe yaşanan sorunlara dikkat çekildi.



Muratpaşa Müteahhitler Derneği’nin konuğu, Antalya Ticaret Odası Meclis Başkanı İzzet Bayar, ATSO Meclis Başkan Yardımcısı Nilay Akbaş Tarakçı, Meclis Divan Katibi Rıfat Çelik oldu.  ülke ve kent ekonomisindeki gelişmeler ile inşaat sektörü değerlendirildi. Bayar, oda üyelerinden oluşan Muratpaşa Müteahhitler Derneği yönetimine pozitif ayrıcalık tanıyarak ilk olarak derneği ziyaret ettiğini söyledi. Antalya’daki ekonomik gelişmeleri de değerlendiren Bayar, “ Bir işadamı olarak ticaretin içinde yaşanan sıkıntıları çok iyi biliyorum. Bununla ilgili çözümleri ve önerileri değerlendiriyoruz” dedi.


TAPU ŞERHLERİ BÜYÜK SORUN


Sektörü değerlendiren Muratpaşa Müteahhitler Derneği Başkanı Adnan Saraç, ilçede inşaat sektörü için boş arazi bulmanın zorluklarına değindi. Kırcami İmar Planı’nın sonuçlanmasını beklediklerini ifade eden Saraç, “Dünyanın en güzel projeleri,  teknolojisi Kırcami’de yarışacak. Son dönemde Kemerağzı ve Kundu’da inşaat hareketliliği var. Ermenek ve Kesirler Bölgesi’nde de 130 bin dönümün üzerinde imarlı arazi var. Ancak, bu arazilerin büyük kısmında tapulardaki şerhler nedeniyle tıkanma var. Çalkaya bölgesinde de gelecekte ciddi yapılaşma olacağını düşünüyoruz. Ancak geçmiş yönetimlerin yanlış imar planı nedeniyle tapu üzerinde şerh burada da çok karşılaşılan bir sorun. Bunların da çözümlenmesi gerekir” dedi.


Akdeniz'de Yeni Yüzyıl


Geri Dön