18 / 04 / 2024

Antalya'daki inşaat ruhsatı fiyatları farklı!

Antalya'daki inşaat ruhsatı fiyatları farklı!

Antalya Büyük Birlik İl Başkanı Ramazan Doğan, Antalya Kepez'de müteahhitlerin soyulduğunu iddia etti. Doğan, İktidar belediyeleri ile muhalefet belediyeleri arasında ruhsat için alınan harçlar arasında afaki farklar olduğunu belirtti.



Antalya Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ramazan Doğan, iktidar ve muhalefet partileri arasında inşaatlar için alınan harçların bir tutmadığını söyledi. Muhalefet partilerinde daha az ücret alındığının altını çizen başkan Ramazan Doğan, iktidar partisinin inşaat ruhsatı için almış olduğu yüksek ücretler karşısında özellikle kepez bölgesinde müteahhitlik yapan firmaların sesini çıkaramadığını ifade etti, İnşaat ruhsatı ve alınan harçların muhalefet ve iktidar belediyeleri arasında farklı olmasının nedeni nedir? diye soran başkan Doğan, ruhsat fiyatları neden farklı Afaki ruhsat bedelleri neye göre alınıyor? Belediyeler arasında farklı fiyat uygulamaları neye göre yapılıyor? diye sordu. 


ORMAN KANUNUMU İŞLİYOR? 


Kepez belediyesi sınırları içerisinde müteahhitlik yapan yatırımcıların iktidar partisinin baskısı altında kaldığını iddia eden Antalya Büyük Birlik Partisi il Başkanı Ramazan Doğan, iktidar ve muhalefet belediyeleri arasındaki farklı fiyat uygulamaları karşısında yatınmcılann şikayetçi olduğu halde ses çıkaramadığını söyledi. Başkan Doğan, Muhalefet belediyelerinde kaçakların ya da metrajını aşan yapılarda yıkımlar yapılarak düzenleme yoluna gidilirken, iktidar belediyelerinde bağış adı altında düzenleme yapılabiliyorsa bu işlemler hangi kanuna göre yapılıyor diye sordu. Özellikle Kepez belediyesinin uygulamalarından yatırımcıların şikayetçi olduğunu anlatan Doğan, baskı altında tutulan müteahhitlere orman kanunu uygulandığını söyledi.


FARKLI UYGULAMA İSTEMİYORUZ 


İktidar Partisinin yatırımcılara uyguladığı teşvikler ve indirimli kredi imkanları sağlarken yerel yönetimler tarafından bağış adı altında işlemlerin yapılması kabul edilemeyeceğini söyledi. Başkan Ramazan Doğan, "Ruhsat harçları neden farklı? Bunlar neden incelenmiyor? Yüksek ruhsat bedenleri neye göre neden alınıyor? Kepez belediyesinde bir arsanın neredeyse üçte biri kadar ruhsat bedelleri çıkıyor. Muhalefet belediyeler basit bir olaydan manşetlere taşınırken Kepezde yapılan uygulamalara kimsenin sesi çıkmıyor. Ruhsat aşamasında onlarca zorlukla karşılaşan müteahhitlerimiz birde iskan aşamasında zorluklarla karşılaşıyor. Yatırımcının zorda kalması fiyatlara yansıyor, Ev almak isteyen vatandaşlarımız daha fazla paralar ödemek zorunda kalıyor. Bir tarafta yatırımcıya teşvik veren hükümet diğer tarafta yatırımcıyı kaçıran yerel yöneticiler. Kepez Müteahhitler demeği sıkıntıları bildiği halde konuşamıyor. Vatandaşlarımızın hakkını kim arayacak," dedi. 


PLAN TADİLATLARI YÜKSEK 


Kepez belediyesinin yapmış olduğu uygulamaların tamamının neredeyse yanlış olduğunu ifade eden başkan Ramazan Doğan, plan tadilatı kapsamında yüksek rakamlar tahsil edildiğini söyledi. Kepez belediyesinin plan tadilatı adı altında tahsil ettiği rakamların, arsa metrekaresine göre, ya yer sahibinden, yada müteahhitlerden 20 binliraya varan rakamlar tahsil ettiğini belirtti. Bu bedeller alınırken kepez neden güzelleşmiyor diyen soran başkan Doğan, "Kepezde suni hizmetler yapılıyor. Köy hayatından varoş olmaktan Kepez hala kurtulamadı. "Kepez benim her şeyim" demekle olmuyor. Her gün park açmakla yatırım yapılmıyor. Gidip gezdiğiniz zaman bir köyden daha kötü ortamlar var. Teknoloji devrini yaşadığımız bu çağda Kepez'de yaya devrimini yaşıyoruz. Kepez büyüyen bir kent olması için neden mücadele edilmiyor? Ciddi yatırımlar neden yapılmıyor? Yatırımcılar neden kaçırılıyor? Yapılan park ve bahçefenn tamamı göz boyama ve göstermeliktir." dedi. 


ANTALYA BİTME NOKTASINA GELDİ 


Antalya'nın turizm kenti olmasının yanında ikinci bir geliri ise inşaat sektörü olduğuna değinen Antalya Büyük Birlik İl Başkanı Ramazan Doğan, yapılan dış politika yanlışlarından dolayı bacasız fabrika olan turizmin bitme noktasına getirildiğini söyledi, İkinci bir gelir kaynağının tse inşaat sektörü olduğuna değinen başkan Doğan, yerel yönetimlerin çifte standart uygulamaları nedeniyle inşaat sektörünün" de büyük yara aldığını ifade etti. Başkan Doğan açıklamasına şöyle devam etti. "Antalya'mızda beklenen beklen sorunlardan biriside bacasız fabrika diye bilinen turizm sektöründe. 2016 yılı sezonunda başta Kemer olmak üzere Manavgat-Side ve Alanya bölgesinde otellerin birçoğunun açılmayacağı yönünde haberler geliyor. Bu demek oluyor ki işsizliğe istikrar sürmesi gerekirken biraz daha katkı sağlamış olacağız. Bunlarla ilgili olarak uyarılarımızı defalarca her konuda olduğu gibi yapmıştık. Lakin iktidar tarafından dikkate alınmamıştı, Bunları bizim haklı olduğumuz için söylemiyorum ama artık etrafınıza bakıp tedbirlerini ona göre almaları gerektiğini söylüyorum, Çünkü turizmden binlerce aile geçimini sağlıyor. Cari açığımızın büyük bir kısımda buradan karşılanıyor, Büyük birlik Partisi olarak her daim doğrunun yanında ve yanlışın karşısında olmaya devam edeceğiz. Milletimizin sesi olmaya devam edeceğiz. Gittiğimiz her yerde ve her toplumda bunun karşılığını görmekteyiz. Hiçbir zaman aldığımız sayısal neticeye bakmadan devam edeceğiz inşallah. Diğer bir temennimizde istikrar inşallah yola çıkınca kaza geçirip başına bir şey gelmemiş olmasıdır. Çünkü Antalya civarına halen istikrar gelmemiş ve izine de rastlayan olmamıştır. Öyle gözüküyor ki biraz daha Antalya civarına uğrayamayacakmış gibi gözüküyor. İnşallah bu sorunlar B kısa sürede aşılır ve ülkemiz refah seviyesine ulaşır." ifadesini kullandı. 



Hilmi ŞAHİN/Antalya Hilal


Geri Dön