26 / 04 / 2024

Antalya'daki milyon dolarlık huzurevi Menderes Türel talimatıyla açılıyor!

Antalya'daki milyon dolarlık huzurevi Menderes Türel talimatıyla açılıyor!

Antalya Döşemealtı'nda hayırsever Halil Akyüz tarafından yapılan ve büyükşehir belediyesine hibe edilen 5 yıldız konforundaki huzurevi, Belediye Başkanı Menderes Türel'in talimatıyla en kısa sürede açılacak.



Antalya Döşemealtı'nda hayırsever Halil Akyüz tarafından yapılan ve büyükşehir belediyesine hibe edilen 5 yıldız konforundaki huzurevi, Türel'in talimatıyla en kısa sürede açılacak.

 

Antalya  Döşemealtı ilçesi Altınkale Mahallesi sınırlan içinde yaptırdığı milyonluk huzurevini mülkiyet sorunları nedeniyle 2 yıldır faaliyete geçiremeyen 82 yaşındaki hayırsever Halil Akyüz'e Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'den müjde geldi. 


HUZUREVİNİ GEZDİ 


Açılışı yılan hikayesine dönen huzurevinde incelemelerde bulunan Başkan Türel, yaklaşık 3 milyon liraya mal edilen huzurevinin eksiklerinin giderilmesi ve açılışının bir an önce yapılması konusunda ilgili birimlere talimat verdiğini belirterek, "Hayırseverimiz emekleri karşılıksız kalmayacak. Burayı en kısa sürede hizmete açacağız" dedi. 


EKSİKLER GİDERİLECEK 


Huzurevi çevresi ve odalarını dolaştığı esnada hayırsever Akyüz'ü telefonla arayan Türel, "Böyle güzel bir hayır yaptığınız için size yürekten teşekkür ediyorum. İlk olarak mülkiyet sorunlarının giderilmesi için gerekli çalışmalar yapılacak. 

Çevre düzenlemesi ve binanın eksikleri hemen giderilecek. 


Gözünüz arkada kalmasın" diye konuştu. 


MAKAMA DAVET ETTİ Türel'in huzurevine yaptığı ziyaret nedeniyle mutlu olduğunu belirterek duygularını Hürriyet muhabiri ile paylaşan Halil Akyüz ise şöyle dedi: "Sayın Başkan benimle son derece samimi konuştu ve beni makamına davet etti. 

Şu an gerçekten mutluyum. 


İnşallah verilen sözler tutulur ve 2 seneyi aşkın süredir atıl vaziyette bekleyen bu yatırım halkın hizmetine sunulur." 


HUZUREVİNDE NELER VAR?.



Yaklaşık 3 milyon liraya mal edilen fakat mülkiyet sorunu nedeniyle kaçak durumuna düşen huzurevinde 2'si süit olmak üzere 40 oda bdunuyor. Modern mimarisi ile dikkat çeken katlı huzurevinde harekete duyarlı ışık(fcma, jeneratör, asansör, revir, mescit kütüphane bulunuyor. Ayrıca yaşlıların zaman geçirmesi için internet ve oyun odası için alanlar ayrılmış. Binada bulunan iki adet engelli odasında acil durum butonları bile bulunuyor. 

Binada çafcşanlar için ütü, çamaşır odası, özel personel duşları davar. 


Hürriyet Akdeniz Antalya 


Geri Dön