24 / 04 / 2024

Antalya'daki turizm tesis inşaatı faaliyetine son verildi

Antalya'daki turizm tesis inşaatı faaliyetine son verildi

Antalya'nın Kemer ilçesi yakınlarındaki Kındılçeşme günübirlik kamp alanındaki tesis inşaatı faaliyetine son verildi



Antalya Barosunca, Antalya'nın Kemer ilçesi yakınlarındaki Kındılçeşme günübirlik kamp alanında yapılan turizm tesisi inşaatıyla ilgili açılan dava kapsamında Danıştay 6. Dairesi'nin, yürütmeyi durdurma kararı verdiği bildirildi.

Antalya Barosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Antalya'nın son kamping alanlarından Kındılçeşme'de bir süredir inşaat faaliyetlerinin devam ettiğine işaret edilerek, bir kısım kampçının Antalya Barosu'na müracaatı üzerine, Mimarlar Odası ile Kındılçeşme kampçılarına destek verildiği ve dava açıldığı hatırlatıldı.

Danıştay 6. Dairesi'nin keşif ve bilirkişi süreci tamamlanana kadar inşaat faaliyetine son verecek şekilde yürütmeyi durdurma kararı verdiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu kararla, şu an için Kındılçeşme alanında inşaat faaliyetinde bulunulamaz. Bunun için Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerini göreve çağırıyoruz. Kındılçeşme, Kemer ve Antalya'nın son kamp alanlarından biridir. Doğal dokusu, temiz deniziyle yıllardır çadır kampı yapanlara imkanlar sunan bu alan, Çevre ve Orman Bakanlığının çalışmasıyla 2003 yılında ihale edilmiş, ihalenin ardından bir süre beklendikten sonra 2009 yılında inşaat faaliyetine başlanmıştır. Yıllardır yeşil dokusunu ve doğal örtüsünü koruyarak bugünlere gelen kamp alanının dokusu çok kısa sürede değişmiş, kamp alanı halka kapatılarak amacı dışında yapılaşmaya gidilmiştir."

Açıklamada, mahkemenin verdiği kararla, Çevre ve Orman Bakanlığının bu hatadan dönerek, alanın yeniden kamping alanına çevrilmesini ve doğal dokusunun bozulmaması yönünde tedbir alınması istenerek, "Antalya'da turizm, çevreye uyumlu ve duyarlı, yeşil dokusu korunarak sürdürülebilir. Aksi halde, kısa sürede beton yığını haline gelecek şehrimizin çehresi bozulacak ve sürdürülebilir turizmde mümkün olmayacaktır" denildi.
AA


Geri Dön