20 / 04 / 2024

Antalya'nın 3.havalimanı ciddi katkı sağlayacak!

Antalya'nın 3.havalimanı ciddi katkı sağlayacak!

Demre Yatırımcıları İnşaat Turizm Ortak Girişimi Ticaret ve Sanayi AŞ (DETUYAB), Antalya'nın batısında kurulması planlanan üçüncü havaalanı için bir ön rapor hazırladı. İşte raporun ayrıntıları...



Demre Yatırımcıları İnşaat Turizm Ortak Girişimi Ticaret ve Sanayi AŞ (DETUYAB), Antalya'nın batısında kurulması planlanan üçüncü havaalanı için bir ön rapora imza attı. 


Havaalanı için en uygun bölgenin Kaş-Demre Karayolu üzerindeki Sarılar-Çerler mevkinin olduğuna dikkat çekilen rapor, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfı Elvan'a verildi. 


Demre'de turizm tahsisi alan yatırımcı şirketler tarafından kurulan DETUYAB, ilk çalışmasında, 25 yıldır Antalya'da kurulması planlanan üçüncü havaalanı kapsamında rapor hazırladı. Raporda, 1990 yılından bu yana Ulaştırma, Habercilik ve iİenizcilik Bakanlığı tarafından üç kez inceleme yapılmasına karşın uygun yerin bulunamadığı havaalanı için yer tespiti de yapıldı. 


Konu üe ilgili DETUYAB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Y. Akıncıoğlu imzasıyla yapılan açıklamada, Batı Antalya Havalimanı için hazırlanan ön raporun, eski Ulaştırma. Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfı Elvan ile bakanlığa verildiği, bakanlık üst düzey yetkililerinin Kaş-Demre Karayolu üzerindeki bölgeyi helikopter ile inceleyecekleri ifade edildi. 


Üçüncü havaalanına yönelik ihtiyacın nedenlerinin de sıralandığı raporda, mevcut havalimanlarının Antalya'nın batısına uzak olduğu, karayollarının yetersiz kaldığı, ulaşım zorluğu nedeniyle yatırımların yapılmadığı, ekonomik faaliyetler için bölgenin dış pazarlara açılamadığı, bölgedeki turizm ve tarım yatırımlarının verimli kullanılmadığı belirtildi. 


Havaalanı için en uygun bölgenin Kaş'a 15, Demre'ye 30 kilometre mesafedeki Kaş-Demre Karayolu üzerindeki Sarılar-Çerler mevkii olduğunun vurgulandığı raporda, Sarılar- Çerler bölgesinin, arkeolojik ve doğal sit alanı olmadığı. Özel Çevre Koruma Alanı kapsamında yer almadığı ve su sıkıntısı nedeniyle tarım arazisi olarak kullanılmadığına dikkat çekildi. 


"Bölgemiz potansiyelini tam olarak gösteremiyor" DETUYAB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Y. Akıncıoğlu yaptığı açıklamada, "Bu havalimanının yapılması durumunda, Antalya ve Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlanacak. Bölgemiz inanç turizminin en önemli duraklarından Noel Baba Kilisesini bünyesinde bulunduruyor. Ayrıca farklı turizm zenginlikleri ile bölge Türk turizmine çeşitlilik de katacak. Ulaşım koşullarının zorluğu nedeniyle bölgemiz potansiyelini tam olarak gösteremiyor. Bizim önerdiğimiz veya bakanlık otoritelerinin uygun bulacağı başka bir bölgeye havalimanının yapılması ekonomik anlamda bölgemize ve Türkiye'ye ciddi bir katkı sağlayacak" dedi. 


Antalya'nın batısındaki ilçelerde çok ciddi turizm tahsisleri yapıldığını vurgulayan Akıncıoğlu, "Bu tahsislerin hayata geçirilmesi sonrasında da havalimanı en önemli ihtiyaç olacak. Bölgemizde daha fazla turist ağırlamak istiyorsak bu havalimanı en kısa zamanda hayata geçirilmeli, yap-işlet-devret modeli ile çıkacak ihaleye DETUYAB olarak girmeye hazırız" açıklamasını yaptı. 


Dünya





Geri Dön