28 / 03 / 2024

Antalya'nın Bellek Müzesi yenilendi!

Antalya'nın Bellek Müzesi yenilendi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Haşim İşcan Mahallesi'nde hizmet veren daha önce "Atatürk Kütüphanesi" ve "ASMEK Kurs Merkezi" olarak kullanılan üç katlı bina, yenileme çalışmalarıyla bellek müzesine dönüştürüldü



Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Haşim İşcan Mahallesi'nde hizmet veren Kent Bellek Müzesi, Altındağ Mahallesi 152'nci Sokak'taki yeni mekanına kavuştu. Daha önce "Atatürk Kütüphanesi" ve "ASMEK Kurs Merkezi" olarak kullanılan üç katlı bina, aylar süren yenileme çalışmalarıyla Antalya'ya yakışır bir bellek müzesine dönüştürüldü. Araştırma yapacak kişiler, müzedeki eserlerin orjinallerine dokunmayıp, sadece dijital görüntülerinden faydalanabilecek. 


Müdürlüğünü Dr. Atilla Erden'in yaptığı Kent Bellek Müzesi'nde, binlerce bilimsel kaynak kitap, gazete, derginin yanında, Antalya bölgesinin tarihini, örf, adet, gelenek, göreneklerini, yöresel yemeklerini anlatan eserler, fotoğraflar, filmler özenle korunuyor. Tüm araç gereçleri, muhafaza dolapları yenilenen müzede, Osmanlıca yayımlanmış gazetelerin, dergilerin, tarihi belgelerin, fotoğrafların orjinalleri özel yaptırılan, yangına, su baskınına, depreme dayanıklı, kapakları şifreyle açılabilen çelik dolaplarda tutuluyor.

Milliyet Akdeniz


Geri Dön