16 / 04 / 2024

Antalya'nın dev projeleri City Expo Fuarı'nda tanıtılacak!

Antalya'nın dev projeleri City Expo Fuarı'nda tanıtılacak!

Antalya’da bu yıl 16-18 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 6. Antalya City Expo - Antalya şehircilik ve teknoloji fuarında başta Büyükşehir Belediyesi’nin olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının Antalya için yapacağı dev projeleri tanıtılacak.



16-18 Mart 2016 tarihleri arasında altıncısı düzenlenecek olan Antalya City Expo’da yerli ve yabancı tüm katılımcılar, şehircilik teknolojilerine dair her türlü yeniliği ve ürünü sergileyecek. Tüm yeni teknolojilerin sergilendiği Antalya CityExpo 6. yılında yüzlerce firmanın katılımı ile kapılarını açacak. Fuarı, bin 500 kişisi Belediye, Vali, Kaymakam, Kamu Kurum ve Kuruluşların Başkanları, başkan yardımcısı ve birim amirleri, İl Özel İdare Genel Sekreterleri ve yardımcıları, satın alma daire başkanları ve müdürleri olmak üzere 15 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

 

Türkiye’nin ikinci çılgın projesi

 

Fuarda ses getirecek dev projelerinin da tanıtımı yapılacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin ikinci çılgın projesi olan Konyaaltı’nı Venedik gibi yapacak olan Boğaçayı projesi yanı sıra Konyaaltı Sahil Projesinin de tanıtımı yapılacak. Antalya’nın șehir merkezine binlerce turist çekmesi planlanan proje ile șu an 6 kilometre olan Konyaaltı Plajı, Boğaçay projesi ile 40 kilometre uzunluğunda olacak. Bu vesileyle, yat turistleri Antalya’ya seyahate başlayacaklar. Ayrıca Karaalioğlu Projesi de fuarda sergileyenecek.

 

Hızlı Tren

 

Bu projelerin yanında 18 kilometrelik yeni raylı sistem projesi Antalya șehir merkezinde hem turizmde hem de şehircilikte başka bir dönüşümü başlatacak. Fuarda Hızlı Tren projeleri tanıtılacak. Antalya-İstanbul arasını 4.5 saat, Antalya-Ankara arasını 3 saat Antalya-İzmir ve Antalya-Kayseri arasını 3.5 saat’e indirecek. Her yıl ortalama 4,5 milyon yolcu ve 10 milyon ton yük taşınabilecek olan projenin Antalya-Eskişehir demiryolu hattının yapım bedeli 8,4 milyar lira olarak öngörülüyor. Antalya’yı Konya ve Kayseri’ye bağlayacak olan toplamda 642 kilometre uzunluğa sahip Antalya-Kayseri hızlı tren projesinin de 2020 yılında tamamlanması hedefleniyor.


Antalya İleri


Geri Dön