26 / 04 / 2024

Antalya'nın ilk kentsel dönüşüm projesinin imar planı onaylandı!

Antalya'nın ilk kentsel dönüşüm projesinin imar planı onaylandı!

Antalya'nın ilk kentsel dönüşüm projesinin uygulanacağı Kepezelaltı ve Santral mahallelerinin imar planı onaylandı.



Antalya'nın ilk kentsel dönüşüm projesi olacak Kepezaltı-Santral mahallelerini kapsayan alanın 25 binlik imar planı, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi. 1950'de yerleşimin başladığı bölgede, 3 bin 128 hak sahibi imar planıyla ilgili atılacak adımı bekliyordu. Alan, daha önce de meclis kararıyla 'riskli alan' ilan edilmiş ve bu karar Bakanlar Kurulu tarafından da onaylanmıştı. 


MUHALEFETTEN FARKLI TAVIR 

İmar komisyonunda kabul oyu vermelerine karşın, CHP ve MHP grupları konu gündeme geldiğinde ret oyu verdi. CHP adına konuyla ilgili görüş veren meclis üyesi Mustafa Reşat Oktay, önceki dönemde yapılan referandumu kaynak göstererek halkın yüzde 97'sinin bölgede proje istemediğini, mülkiyet tapusu istediğini iddia etti. MHP meclis üyesi İrfan Yılmaz da Oktay'a destek verdi. 


HALK ONAYI ZORUNLU 

Başkan Menderes Türel ise kentsel dönüşüm projesinin gerçekleşmesi için halkın 3'te 2'sinin kabulünün yasal olarak şart olduğunu hatırlatarak, "Halkımızın rızası olursa bu projeyi yapacağız" dedi. Projeye halkın büyük destek verdiğini vurgulayan Türel, bir önceki dönemde arsa tapusu vaat edildiğini hatırlatarak, "Bizden önceki yönetimin anlaştığı gibi arsa tapusu dağıttığımızda 120 metrekarelik bir daire sahibi olacaktı. Biz bunu yaptığımızda 170 metrekare bir daire sahibi olacak. Bizim projemizle vatandaş arsa tapusunun 3 misli bir gelire ulaşacak" dedi. Türel, ayrıca vatandaşa proje gerçekleşirken kira yardımı, taşınma masrafı ödemesi desteği verileceğini ve tapu parası da alınmayacağını hatırlattı.


Sabah Akdeniz


Geri Dön