28 / 03 / 2024

Antalya'nın mega projeleri yükseliyor!

Antalya'nın mega projeleri yükseliyor!

Büyükşehir Belediyesi Antalya'nın bir ucundan diğer ucuna şehrin yıllardır hasretini çektiği hizmetleri kazandırırken diğer yandan da geleceğin Antalya'sını inşa ediyor.



Antalya Büyükşehir Belediyesi bir yandan Antalya'nın bir ucundan diğer ucuna şehrin yıllardır hasretini çektiği hizmetleri kazandırırken diğer yandan da geleceğin Antalya'sını inşa ediyor. 


Antalya'da, her biri Türkiye'nin en önemli ve en büyük projeleri arasında yer alan yatırımların startı bir bir veriliyor. Uluslararası yatırımcıların, Dünya Bankası başta olmak üzere bir finans kuruluşunun yakından takip ettiği projeler şehre yepyeni bir görünüm kazandırdığı gibi on binlerce kişiye de istihdam sağlayacak. 


DÜNYA NIN EN GÜZEL SAHİLİ GELİYOR 

Konyaaltı Sahil Porjesi ile ünü tüm dünyaya yayılan Konyaaltı baştan inşa edilecek. STK'ların yön verdiği proje ile Konyaaltı, içinde sosyal alanlar, meydan, kültür merkezlerinin de yer alacağı yepyeni bir çehreyle misafirlerini ağırlayacak

 

H0LLYW00D ANTALYA'DA KURULUYOR

 Antalya'ya 5 bin dönüm arazi üzerine kurulacak film platosu ile dünya sinemasının yeni merkezi olacak. Dünyaca ünlü filmler Antalya'da çekilecek. Proje içinde çocukların, ailelerin eğlenceli vakit geçirdiği eğlence parkı da bulunacak. Menderes Türel'in ABD ziyaretlerinde görüştüğü film yapımcıları, projenin içine yer alacaklarını söyledi.

 

YÖRÜK KÜLTÜRÜ YAŞATILACAK 

Doğu Garajı olarak bilinen bölgede yapılan kazı çalışmaları sıracıda bulunan ve Antalya'nın tarihini 3 bin yıl geriye götüren nekropol alanı da müze olarak yerli ve yabancı ziyaretçilerini ağırlayacak. Ülkemizin ve Antalya'nın önemli kültürel değerleri olan Yörük kültürünün, o kültüre ait objeler ve eserlerle tanıtılacağı Yörük Müzesi Manavgat- Evrenseki'de açılacak. Bu kapsamda, göç, Yörük mutfağı, sosyal yaşam, giyim kuşam, hayvancılık, tarımsal üretim gibi temalar müzede yaşatılmaya çalışılacak. Kepez-Santral Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında planlanan Doğa Tarihi (Yaşam Bilimleri) Müzesi, Antalya'nın bir geleneğine dönüşmüş olan Antalya Uluslararası Film Festivali ve Antalya'nın sinema şehri olması vizyonundan yola çıkılarak hazırlanan sinema müzesi, Doğa Temalı Eğlence Merkezi, Bilim Müzesi, Etnografya Müzesi ve Mevlevihane ile Antalya müze deyince akla gelen ilk şehir olacak. 


 

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ÖRNEK PROJE 

Türkiye'nin en sorunsuz ve sıkıntısız kentsel dönüşüm projesi Antalya'da hayata geçirildi. Kepezaltı Santral Mahallerinde gerçekleştirilecek olan proje ile bölge Antalya'nın en değerli yerlerinden biri haline gelecek. Modern çağın teknik imkan ve donanımları göz önüne alınarak oluşturulan proje ile mahalle sakinleri, büyük meydanlar, göletler, müzeler, yeşil alanlar, çocuk parkları, alışveriş alanları, yarı açık pasaj alanları, camiler, okullar, pazar alanları, hastane gibi yaşam standartlarını en üst seviyeye çıkaracak sosyal alanlara kavuşacak. Proje toplam 26ı bin metrekare yeşil alanıyla Türkiye'ye örnek bir yaşam merkezi olacak. Hak sahiplerine hiç para ödemeden metrekare hakları kadar daire sahibi olma, mevcut yerlerine en yakın konut alanlarından daire alma, yeni evlerine taşınana kadar kira yardımı ve taşınma yardımı gibi imkanlar sunuluyor. 


GEÇMİŞTEN GELECEĞE KÖPRÜ 

Antalya Büyükşehir Belediyesi içinde müzeleri, eğitim merkezleri, çocuklar için oyun salonları ile külliye kültürünü yaşatacak bir camii projesini hayata geçiriyor.  Klasik Osmanlı camilerinin gelenekselleşmiş şemasını stilize eden bir çalışma yapıldı. Yüzyıllarca Antalya'ya hizmet verecek bu muhteşem eser, toplam 42 bin 8oo metrekare alana kurulacak. Antalya Ulu Camii, 53 metre kubbe yüksekliği, 42 metre kubbe çapı, 2'si 87 metre, 2'si 72 metre uzunluğundaki 4 minaresi ile şehrin yeni simgelerinden bir olacak. 

Finike'ye inşa eailecek cami de tıpkı Ulu Cami gibi şehrin simgesi olacak, karadan ve denizden Finike'ye girenler bu camiyi görecek. 


MÜZELER KENTİ 

Türkiye'ye örnek olan birçok uygulamanın adresi olan Antalya aynı anda 9 ayrı müze projesinin devam ettiği tek şehir olma özelliğine de sahip. Müzeler kenti olma yolunda hızla ilerleyen Antalya'da Türki İslam Medeniyetini, Yörük ve kent kültürünü gelecek nesillere aktaracak müzeler kuruluyor. Kent kültürünü gelecek nesillere aktaracak Antalya Kent Müzesi sürekli ve geçici sergileriyle değil, yayınları, konferansları, konserleri, kursları, gezileri, yerel yemeklerin sunulacağı lokantası, yörenin halk sanatı ürünlerini ve başlıca tarihi eserlerinin replikalarının yer alacağı hediyelik eşya mağazalarıyla da yeni bir yaşam merkezi olacak. Antalya Ulu Camii Külliyesi içinde yer alacak Türk ve İslam Medeniyetleri Müzesi Projesi içinde 450 kişilik konferans salonu ve İslam sanatları atölyeleri de bulunacak. 


TÜRKİYE'NİN 2. ÇILGIN PROJESİ 

Birçok kişi tarafından ikinci çılgın proje olarak adlandırılan Boğaçayı Projesi Antalya'ya 40 kilometre uzunluğunda yeni bir sahil kazandıracak, içerisinde yasam merkezleri, halka açık rekreasyon ve aktivite alanları, yat limanları, restoranlar yer alacak. Yaklaşık maliyeti 1 milyar lira olması beklenen Boğaçayı Projesi ile bölgede taşkın riskinin de önüne geçilecek. Birçok kişi tarafından ikinci çılgın proje olarak adlandırılan Boğaçayı Projesi Antalya'ya 40 kilometre uzunluğunda yeni bir sahil kazandıracak. içerisinde yaşam merkezleri, halka açık rekreasyon ve aktivite alanları, yat limanları, restoranlar yer alacak. Yaklaşık maliyeti 1 milyar lira olması beklenen Boğaçayı Projesi ile bölgede taşkın riskinin de önüne geçilecek. 


LiMAN TURİZME SOLUK KATACAK

Büyükşehir Belediyesi'nin gözde projelerinden biri de turizm sektörüne yeni bir soluk katacak olan Kruvaziyer Liman Projesi. Şehir merkezine yakın ve dev yolcu gemilerinin uğrayabileceği Kruvaziyer Limanı Projesi ile Antalya'yı yat turizminin yeni çekim haline getirecek nehir marinaları yapılacak. 


Yeni Şafak 



Geri Dön