19 / 04 / 2024

Antalya'nın stadı arazi satılmadan kamu bütçesiyle yapılacak!

 Antalya'nın stadı arazi satılmadan kamu bütçesiyle yapılacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, kente kazandırılacak stadın Antalya’nın arazisinin satılarak değil, kamu bütçesiyle yapılması gerektiğini söyledi



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve Belediye Spor Kulübü Başkanı Recep Tokgöz, kulübün altyapı birimlerinde forma giyen sporcuların aileleriyle simit fırınında kahvaltıda buluştu. Kahvaltıdan sonra ailelerin istek ve önerilerini dinleyen Başkan Mustafa Akaydın, belediyelerin asli görevinin profesyonel sporlarla değil, amatör sporlarla destek vermek olduğunu vurguladı. Akaydın, Antalya’nın özel spor tesisleri açısından çok zengin, ancak kamu spor tesisleri açısından fakir bir kent olduğunu söyledi. Öte yandan belediye başkanı seçildikten sonra gelişen siyasal ortamda belediyeye ayrılmış spor tesislerinin geri alındığını ifade eden Akaydın, Kulüp Başkanı Recep Tokgöz’ün zor şartlar altında çocuklara konforlu ortam yaratmaya çalıştığını söyledi. Mustafa Akaydın, yeni çıkan Büyükşehir Yasası’nın belediyelerin amatör sporlara daha rahat destek vermesini sağladığını belirterek, bunu bir müjde gibi kabul edebileceklerini kaydetti. 


STADYUMA KARŞI DEĞİLİM

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya için büyük bir tehlikenin söz konusu olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: “Gençlik ve Spor Bakanımız birkaç ay önce statlar için ‘3.2 milyar lira bütçe ayırıyoruz’ dedi. Hepimiz bu habere sevindik. Kentimizde yapılacak stat için ihale yapıldı. İhaleyi TOKİ’nin şirketlerinden biri aldı. Sonradan TOKİ’ye orada 40 dönüme yakın alanın ayrılmış olduğunu duymaya başladık.100. Yıl’daki eski senaryo,  TOKİ  aracılığıyla yeniden yaşatılacak gibi. Burada çok ciddi bir rezidans yapılması söz konusudur. Bu yapı kentin siluetini bozacak, Meltem Mahallesi’nin önünü kapatacaktır. Yani devletin kasasından çıkan bir para yok, Antalya’nın satışı var. Stadyumun o bölgede yapılmasına karşı değilim. Stadyum kamu bütçesiyle yapılmalı. Antalya’nın çok değerli arazisi satılarak yapılmamalı. Bu tablo benim dediğim gibi gelişirse bütün Antalya’nın ayağa kalkması lazım.” 

Kulüp Başkanı Recep Tokgöz ise kulübe her türlü katkıyı sunan sporcuların ailelerine teşekkür etti. Tokgöz, “El ve gönül birliğiyle çalışırsak başaramayacağımız bir şey olmayacağını düşünüyorum. Daha iyisi olması için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi. 

Kahvaltının ardından Başkan Mustafa Akaydın, ailelerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön