26 / 04 / 2024

Antalya'nın Ulaşım Master Planı imara uygun yapılacak!

Antalya'nın Ulaşım Master Planı imara uygun yapılacak!

Antalya İleri Gazetesi'nin köşe yazarlarından Umut Özen, Antalya'nın Ulaşım Master Planı'nı bugünkü köşe yazısında anlattı. İşte o köşe yazısı..



Her gün binlerce göç alan Antalya artık kabuğuna sığmıyor. Gerek yerel yönetimlerin gerekse de devletin diğer kurumları kente yatırım üstüne yatırım yağdırıyor. 

Hızlı büyüyen nüfus, yeni sorunlarına beraberinde getiriyor. Antalya'nın yeni Ulaşım Master Planı hazırlama çalışmaları da başladı. 

Dün ASAT'ta meclis üyeleri, odalar, sendikaların yanı sıra bir çok sivil toplum kuruluşunun katıldığı toplantıda yeni planlamayla ilgili bilgiler verildi. 

19 ilçeyi kapsayacak yeni Ulaşım Master Planı'nda İlçe merkezleri içinde olacak. Ulaşım Master Planı ile Antalya'nın bütün toplu araç ve yaya ulaşımı dahil yeniden planlanacak. 

Worksop çalışmaları, muhtarların ve vatandaşların talepleri alınacak. Antalya'nın önümüzdeki 2030'lu yıllarına kadar nazım imar planı dikkate alarak yapılacak ulaşım master planı Antalya'nın yol haritasını belirleyecek. 

Planlama amacında, kent içi ulaşımın, 2016-2030 yılları için, mevcut 2014-2023 yılları için hazırlanmış olan Çevre Düzeni Planı ve 2016 2030 yılları için hazırlanmış olan Nazım İmar Planı kararları dikkate alınarak analiz edilecek, düzenlenmesi, toplu taşıma sistemlerine öncelik verilerek ulaşım ve trafik sorunlarına kısa, orta ve uzun dönemler için çözümler getirilmesi hedeflenecek. 

Ulaşım Master Planı halkın istekleri ve ihtiyaçlar doğrultusunda şekillenecek. Ulaşım Master Planı için ekipler mahallelerdeki tüm hanelerin yüzde 3'ü ile görüşecek. 

17 bin 552 hanede 55 bin kişi ile görüşme yapılacak.Ulaşım Master Planı, toplu taşıma sistemlerinin planlanması, karayolu sisteminin yeniden planlanması, yaya ve bisiklet altyapısının planlanması otopark sisteminin planlanması ve ulaşım türleri arasında entegrasyon alt başlıklarını içeriyor. 

Planda, çevre ile barışık,ekonomik ve tüm kullanıcıları gözeten insan odaklı ulaşım hedefleniyor.


Antalya İleri/ Umut Özen


Geri Dön