23 / 04 / 2024

Antalya'nın ulaşım sorunuyla ilgili TBMM'ye soru önergesi verildi!

Antalya'nın ulaşım sorunuyla ilgili TBMM'ye soru önergesi verildi!

ESKİ Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakam Lütfi Elvanın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi...



ESKİ Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakam Lütfi Elvanın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Günay, önergesinde demiryolundan, otoyola kadar Antalya'mn ulaşımıyla ilgili birçok proje hakkında bilgi sordu. 

Önergesinde, kentin aynca tanmsal üretim ve ihracatta da önemli merkezlerden biri olduğuna işaret eden Günay, "Antalya'nın ulaşım alt yapışırım her alanda gelişmesi, Türkiye ekonomisinin gelişmesi açısından da çok önemli, hayati ve ivedidir. Oysa bu alt yapının, şu anda -ülke için taşıdığı öneme uygun oranda- yeterli ve mükemmel olduğu söylenemez. Bu nedenle, aşağıdaki sorulanmın sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim." ifadesine yer verdi. 


RAYLI SİSTEMİ DE SORDU 

İzmir Milletvekili olan eski bakan Günay, Bakan Lütfi Elvan'a; Antalya Havalimanı ile Kemer ve Alanya arasında raylı sistem inşaatı düşünülüp düşünülmediğini, Antalya-Kapadokya tren hattı uygu lama projesinin ne zaman yapılacağını, Antalya-Izmir otoyol projesinin ne zaman başlayacağını, yapımı devam eden Antalya-Mersin bölünmüş yolunun ne zaman biteceğini, Antalya'yı ilçelerine ve komşu illere bağlayan bölünmüş yol projelerini, doğudaki Gazipaşa gibi Antalya'nın baü bölgesini de havaalanı yapımı düşüncesi olup olmadığım ve Demre Yat Limanı'mn ne zaman hizmete gireceğini sordu. 


Hürriyet Akdeniz


Geri Dön