28 / 03 / 2024

Antalyaspor Tesisleri'nin temeli atıldı!

Antalyaspor Tesisleri'nin temeli atıldı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in “En büyük hayalim” dediği, Avrupa’nın en iyi kamp ve spor tesislerinin temeli törenle atıldı. Antalyaspor’un yeni kamp ve spor tesisleri yaklaşık 25 milyon liraya mal olacak.



Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in “En büyük hayalim” dediği, Avrupa’nın en iyi kamp ve spor tesislerinin temeli törenle atıldı. Türel, “Bu tesis Antalyaspor için bir dönüm noktasıdır, bunu da bize nasip ettiği için Allah’ıma şükürler olsun” dedi. Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer de “Herkes konuşur, Menderes Türel yapar” diye konuştu.


Döşemealtı ilçesinde gerçekleşen Antalyaspor Kamp ve Spor Tesisleri temel atma töreninde büyük coşku yaşandı. Törene Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, Antalyaspor futbolcuları ve teknik heyeti, Antalyaspor camiası ve Antalyaspor’a gönül verenler katıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, törende yaptığı konuşmada son bir yılda Antalya’nın şantiye alanına döndüğünü belirterek, “Her yerde Menderes Türel’in ve devletimizin hizmetlerini görüyoruz. Menderes Türel iyi geldi ve iyi gelecek” dedi.

 

AVRUPA’NIN EN KAPSAMLI TESİSİ

 

“Antalyaspor gözbebeğimiz” diyen Çavuşoğlu şunları dile getirdi:  “Sezon başında hayalimiz vardı. Antalyaspor direkt çıkacak, Alanyaspor play off’tan çıkacaktı. İsteğimiz Antalyaspor ve Alanyaspor’un birlikte finale çıkması. Takımımıza taraftarımıza güveniyoruz. Başka bir hayalimiz daha var. Antalyaspor şampiyon olsun, her sene Şampiyonlar Ligi’nde oynasın. Antalya bunu hak ediyor.”

 

Antalyaspor’a Başkan Türel ile elele her türlü desteği vermeye çalıştıklarını anlatan Bakan Çavuşoğlu, “Biz istiyoruz ki Antalyaspor ayakları üzerinde dursun, sabit gelirlere kavuşsun. Bu tesis Antalyaspor’un büyük bir kulüp olması yönünde önemli bir adım olacak.  Antalyaspor’un kaderini belirleyecek bir tesis. Bu tesislerde çok önemli sporcular yetişecek. Avrupa’nın en kapsamlı tesisi olacak. Antalyasporumuzun geleceği aydınlık olacak. Başkan Menderes Türel’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

ANTALYASPOR İÇİN DÖNÜM NOKTASI

 

Antalya ve Antalyaspor’un tarihi bir gün yaşadığını belirten Başkan Menderes Türel, “İşte birinci yılımızda bir rüya projemizin temelini atıyoruz. Antalyaspor’a Avrupa’nın en iyi tesisini yapıyoruz. Sadece bir yılda, daha devraldığımız enkazı temizleyemeden, planladık, projelendirdik ve temel atıyoruz. Allah bana Antalyaspor’a birçok şekilde hizmet etmeyi nasip etti, ama bu tesis Antalyaspor için bir dönüm noktasıdır, bunu da bize nasip ettiği için Allah’ıma şükürler olsun” dedi.

 

ANTALYASPOR BABAMIN YAŞGÜNÜ HEDİYESİ

 

Bu törenin kendisi için özel anlamı olduğunu ifade eden Türel şöyle konuştu: “Ben 11 Temmuz 1964’de doğdum. Benim 2. Yaş günümden birkaç gün önce Yani 1 Temmuz 1966’da, rahmetli Babam, Anneme benim için bir doğum günü hediyesi vermiş.

 

Bu doğum günü hediyesi Antalyaspor’un kuruluşudur. Rahmetli babam, Atilla Konuk ile Antalyasporu 1 Temmuz 1966’da kurduğunda Anneme böyle söylemiş. İşte ben, benim 2. Yaş günü hediyem olan Antalyaspor’u hakikaten bir ata mirası olarak devraldığıma inanan bir kişi olarak büyüdüm. Genç yaşta Antalyaspor aşığı olarak, fanatik taraftar oldum. Amigoluk yaptım, otobüslerle deplasmanlara gittim. Taraftar olarak deplasmanlarda dayaklar yedim. Canımızı da malımızı da Antalyaspor’a adeta feda ettik.”

 

Değişik mevkilerde Antalyaspor’a destek olma onurunu yaşadığını anlatan Türel, “2004-2009 döneminde Büyükşehir Belediye Başkanı olarak çok destek olduk. İşte bu projede benim canım Antalyasporuma en büyük hizmetim oldu. Şükürler olsun. Bu sebepledir ki, bu tesisin protokol imzası, benim için nikah töreni imzamdan sonra en fazla heyecanlandığım imza oldu” şeklinde duygularını ifade etti.

 

SEÇİLSEYDİK ŞİMDİYE BİTMİŞTİ

 

Projenin ilk başkanlık döneminde tamamlandığını ve tahsisinin alındığını ifade eden Başkan Türel şunları dile getirdi: “Seçilseydik hemen inşaatına başlamıştık. Antalya 5 senelik bir reklam arası vermek durumunda kaldı. 2014 yerel seçimlerinde nerede kalmıştık Antalyam diyerek yola çıktık. Görevi devraldığımızda baktık ki bıraktığımız yerde bile değil. Oysa Avan proje hazırdı. Bin bir güçlükle aldığımız tahsis kuş olup uçup gitmiş. Gece gündüz çalışarak, devraldığımız enkazı bile temizleyemeden bu projeyi planladık.  Şimdi temel atıyoruz.”

 

Antalya stadyumunun da gelecek ay hizmete gireceğini söyleyen Türel, “Stadyum bizim projemizdir, biz yapacaktık, ama engel oldular. Sonra gerçekler görüldü ve bakanlığımız devreye girdi, TOKİ’ye yaptırdı. O zaman engel olunmasaydı ve biz 2009 yılında Büyükşehir Başkanlığı görevimize devam etseydik, stadı ve bu tesisleri daha önce yapsaydık, şimdi Antalyaspor Süper Ligin en iddialı takımlarından birisi olurdu. Maalesef netice itibarıyla ben kaybetmedim, ben Ankara’ya milletvekili olarak gittim. Ama Antalya kaybetti, Antalyaspor kaybetti. Yazık oldu” diye konuştu.

 

ANTALYASPOR KOLEJİ DE KURULACAK

 

Proje için Fransa, Almanya milli takım kampları incelendiğini ve onlardan daha üstün bir projenin hazırlandığını kaydeden Türel, şunları ifade etti: “Bu tesis Antalyaspor’un geleceğinde bir dönüm noktası olacak. Bu alanın hemen yanındaki alanın da tahsisini  aldık. Burada Antalyaspor Koleji’ni kuracağız ve geleceğimiz kurtulacak. Bu kolejde Antalyamızın yetenekli gençleri burslu okuyacak. Ücretsiz kolej eğitimi geleceğin Antalyaspor’unun kadrosunu onlar oluşturacak. Eğitim hizmetinden gelecek kazanç bu kolejin büyümesi ya da Antalyaspor için harcanacak ve yeni bir gelir kapısı daha olacak.”

 

Tesisi kısa sürede bitireceklerini, kaynağın hazır olduğunu belirten Türel, “Stadyumun ardından, kapalı spor salonu Antalya Arena hizmete girecek. Büyükşehir belediyesi olarak Antalya Olimpik yüzme havuzu projemiz de sırada. Antalya’yı sporun da başkenti yapacağız” dedi.

 

ÖNCE ANTALYASPOR

 

Türel, “Ey Antalya, Ey Antalyaspor ailesi, Antalyaspor’un taraftarları. Sizler, Galatasaray Antalyaspor maçında Galatasaray’ın golünü sevinçle alkışlayan belediye başkanı da gördünüz, bunu unutmayın, farkı görün” diye seslendi.  Antalya’da yaşayan herkesin Antalyaspor’un doğal üyesi, doğal taraftarı olduğunu vurgulayan Menderes Türel şöyle konuştu: “Çünkü Antalyaspor bir dünya markası olursa bundan Antalya kazanır, Antalya’da yaşayan, çalışan herkes kazanır. Önce Antalyaspor deyin, Antalyaspor’a destek verin. Ayrıca, Antalyaspor taraftarı olun, ama siyasi partileri de Antalyaspor yerine, futbol takımı yerine koymayın. Siyasette de önce Antalya deyin. Kim Antalya’ya daha iyi hizmet ediyorsa, kim Antalyaspora daha iyi hizmet ediyorsa, ona destek olun. Peşin hükümle değil, duyduklarınıza göre değil, gördüğünüze göre hareket edin. İşte halep ordaysa arşın burada, arşın Antalyaspor.”

 

PLAY OFF’TA BAŞADILAR DİLEDİ

 

Play off maçlarında Antalyaspor ve Alanyaspor’a başarılar  dileyen Başkan Türel, “Antalyaspor’da bizim, Alanyaspor’da bizim. İnşallah final iki takımımız arasında olur ve her durumda şampiyonluğu kutlarız. Hangi takım daha başarılı olacaksa o çıksın, yeter ki, Antalya çıksın, Alanya çıksın” dedi.

 

HERKES KONUŞUR MENDERES TÜREL YAPAR

 

Antalyaspor A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Gencer, Antalyaspor için çok önemli bir gün olduğunu vurgulayarak, “Her şeyden önce play off’tan önce bu temelin atılıyor olması, takım için ayrı bir doping ayrı bir pirim ayrı bir motivasyon oldu. Süper Lig’e yükselerek Antalya’ya bayram yaşatacağımıza söz veriyorum. 5 Haziran’da İstanbul’da her yeri Kırmızı Beyaz’a boyamak nasip olsun. PTT 1. Lig’de her türlü imkansızlara rağmen Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve Başkanımız Menderes Türel’in vasıtasıyla sağladığımız sponsorluklarla bugünlere geldik. Hepsine teşekkür ediyorum. Seçim sloganında ne diyor, Menderes Türel Antalya’ya iyi gelecek. Menderes Türel, Antalya’ya da Antalyaspor’a da iyi geliyor. Herkes konuşur, Menderes Türel yapar” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Bakan Çavuşoğlu ve Başkan Türel, Antalyaspor taraftarlarının tezahüratları eşliğinde Antalyaspor’un yeni kamp ve spor tesislerinin temeline ilk harç koydu. Türel, Antalyasporlu yöneticiler ve taraftarlarla hep bir ağızdan Antalyaspor marşı söyledi. Taraftarlar, Başkan Türel’e tören boyunca sevgi gösterisinde bulundu.

 

YAKLAŞIK 25 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

 

Büyükşehir Belediyesi’nin Döşemealtı İlçesi Yeşilbayır Mahallesi’nde yapacağı Antalyaspor’un yeni kamp ve spor tesisleri yaklaşık 25 milyon liraya mal olacak. 18 bin 500 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 134 bin metrekare alanı kapsayacak tesislerin içerisinde 4 futbol sahası, 2 küçük futbol sahası antrenman sahası, kamp alanlı konaklama tesisleri, konforlu sporcu odaları, bin kişilik tribün, çok amaçlı kapalı spor salonu, tenis kortu, halı saha, Antalyaspor Futbol Okulu, fizyoterapi ve fizik tedavi merkezleri, futbol ve diğer branşlara uygun tam donanımlı fitness salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, jakuzi, fizik tedavi havuzu, spa, çok amaçlı toplantı ve konferans salonları, restoranlar ve eğlence merkezleri olacak. Tesiste bir spor kulübünün ihtiyacı olan ne kadar destekleyici unsur varsa içinde düşünüldü.


Antalya İleri


Geri Dön