28 / 03 / 2024

Antalyaspor yeni stad umudunu koruyor!

Antalyaspor yeni stad umudunu koruyor!

Süper Lig maçlarını 5 yıllığına kiraladığı Mardan Antalyaspor Stadı 'nda oynayan MedicalPark Antalyaspor 'da yine stat sıkıntısı gün yüzüne çıktı. 20 Yaş Altı FIFA 2013 Dünya Kupası maçlarının Antalya 'da oynanacak olması, yeni stat beklentilerini artırdı



20 Yaş Altı FIFA 2013 Dünya Kupası maçlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanan Antalya 'da yeni bir stat yapılmasına yönelik umutlar sürüyor. Geçtiğimiz sezon Süper Lig maçlarını 5 yıllığına kiraladığı Mardan Antalyaspor Stadı 'nda oynayan MedicalPark Antalyaspor 'da yine stat sıkıntısı gün yüzüne çıktı. Ancak, 2013 yılında, 20 Yaş Altı FIFA 2013 Dünya Kupası maçlarının Antalya 'da oynanacak olması, yeni bir stat yapılması konusundaki beklentileri artırdı.

Mülkiyeti Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü 'ne ait olan ve 11 bin 460 kişi kapasiteli Atatürk Stadyumu 'nun UEFA kriterlerine uygun olmaması nedeniyle Antalyaspor maçlarını burada oynayamıyor. Geçtiğimiz sezon bir çok maçını Mardan Antalyaspor Stadı 'nın boş tribünlerine karşı oynayan Antalyaspor 'un taraftarları da stat sorununa tepki göstermeye başladı.

Artık Spor Toto Süper Lig maçlarına ev sahipliği yapamayan Atatürk Stadı ise, Gençlik ve Spor Muratpaşa İlçe Müdürlüğü tarafından yalnızca sahanın zemini kullanılmak, tribünlere seyirci alınmaması şartıyla çeşitli spor etkinliklerine veriliyor.

30 BİN KİşžİLİK STAT PROJESİNİN İPTALİ

Antalya 'ya 30 bin kişilik stat, 10 bin kişilik spor salonu ve su sporları merkezi yapılmak üzere 23 Temmuz 2005 tarihinde, Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü arasında protokol imzalanması, ancak, araziye spor tesislerinin yanı sıra, bir de ticaret merkezi yapılması gündeme gelince, bazı sivil toplum kuruluşlarıyla, meslek odaları konuyu yargıya taşımaları sonucunda mahkeme Yüzüncüyıl Projesini durdurdu.

Atatürk Stadı 'nın kullanılamaması, Yüzüncüyıl alanına da yeni stadın yapılamaması üzerine geçen sezon maçlarını kent merkezine 35 kilometre mesafedeki Mardan 'da oynamaya başlayan MedicalPark Antalyaspor 'da, seyirci sayısının giderek düşmesi sıkıntı yarattı.

Maçlarına yeteri kadar taraftar desteği alamadan çıkan kırmızı-beyazlı ekipte, 2011-2012 sezonu için de sıkıntılı bir bekleyiş başladı. Yeni bir stat yapılana kadar maçlarını Mardan 'da oynayacak olan Antalyaspor, 2013 'de Antalya 'da gerçekleştirilecek 20 Yaş Altı Dünya Kupası dolayısıyla yeni stadı umutla bekliyor.

ATATÜRK STADI KRİTERLERE UYMUYOR

MedicalPark Antalyaspor Denetim Kurulu Üyesi Emin Altıner, geçen sezon başında Türkiye Futbol Federasyonu 'ndan gelen yetkililerin, Atatürk Stadı 'nın UEFA kriterleri için yeterli olmadığını belirlediklerini hatırlattı. Altıner uzmanların olumsuz raporları üzerine stat arayışına başladıklarını hatırlatarak, 'Mardan Stadını bulamasaydık belki de maçlarımızı Alanya 'da oynamak zorunda kalırdık' diye konuştu. Mardan Stadı 'nın şehre uzak ve ulaşımının zor olduğundan yakınan Altıner, kulübün İl Özel İdaresi ve Büyükşehir Belediyesi 'nin desteğiyle yol ıslah çalışmaları yaptığını, şehir şebekesinden elektrik sağlandığını ve stadın UEFA kriterlerini karşılayan konumunda olduğunu ifade etti.

Altıner, Aksu 'da bulunan 7 bin 722 kişi kapasiteli Mardan Antalyaspor Stadyumu 'nun, kendi statüsünde Avrupa 'nın en iyi stadı olduğunu, butik statlar içinde dünyada üçüncü sırada yer aldığına işaret etti. Altıner sözlerine şöyle devam etti:

'Antalyaspor bu şehrin ortak paydası ise, 2 sene de olsa bu yol

sıkıntısına katlanmamız lazım. 2 sene sonra 20 Yaş Altı FIFA 2013 Dünya Kupası

maçları Antalya 'da oynanacağı için devletin Antalya 'da iyi bir stat yapmasını

bekliyoruz. 2013 'den sonra maçlarımızı orada oynayacağız. İnşallah o zamana kadar

tesisimiz de biter. Hedefleri olan UEFA kriterlerinde, tüm ülkenin konuşacağı,

tesisi, stadı ve başarıları ile gündeme oturacak bir Antalyaspor yaratıp

hayallerimizi yaşatmaya çabalayacağız.'

-07 GENçLİK ESKİ STADI İSTİYOR-

07 Gençlik Grubu taraftar lideri Derhan Doğan ise AA muhabirine, dünyanın

en güzel şehrinin Antalya olmasına rağmen şehrin bir stadı olmadığından şikayet

etti. Doğan, yeni stadın yapılmasının gelecek sezona yetişmeyeceğinden Atatürk

Stadyumu 'nu geri istediklerini belirtti. Merkeze 35 kilometre mesafedeki Mardan

Stadı 'na ulaşımın çok zor olduğundan yakınan Doğan, bu sebeplerden dolayı

Antalyaspor 'un maçlara çok az seyirciyle çıktığına dikkati çekti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile muhalefet partileri genel başkanlarına

gönderilmek üzere, Antalya İnşaat Mühendisleri Odası ve www.antalyasporum.com

internet sitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen, yurt genelinde de destek gören

'Antalya stadyumunu istiyor' adlı imza kampanyasında 10 bin imza toplanmıştı.

(MUH-BNY-MTE)

14:56 29/06/11


Geri Dön