20 / 04 / 2024

Antalyaspor'un stadının tribünü 5'inci kata kadar ulaştı!

Antalyaspor'un stadının tribünü 5'inci kata kadar ulaştı!

Antalyaspor'un geleceği olan 33 bin kişilik stadının tribünü 5'inci kata kadar ulaştı. Yanı başındaki salonun inşaatında ise üst tabyalar atıldı. TOKİ tarafından AKAY İnşaata yaptırılan stat, Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne devredilecek



Antalya'nın spor hayatındaki en büyük projesi olan stat ve yanındaki spor salonu inşaatının hızlı ilerlemesi, sporseverlerin yüzünü güldürmeye başladı.  TOKİ  tarafından AKAY İnşaata yaptırılan stat, Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne devredilecek. Müdürlük de 33 bin kişilik stadın kullanımını Antalyaspor'a devredecek. Stat inşaatında çalışan işçi sayısı 350'ye, vinç sayısı da 2'den 3'e çıkarıldı. 

Yanındaki 10 bin kişilik salon inşaatının temeli bitti, kolonlarına başlandı. Üst tabyasının yarısı bitirilen salonun, stat inşaatı ile eşzamanlı bitirilmesi planlanıyor. 


ÇOK AMAÇLI OLACAK

 İçinde amatör sporların yapılacağı ve sosyal alanların da yer alacağı bir stat yapıldığını hatırlatan Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, yüklenici firmanın 2014 sonuna kadar inşaatı bitirmek için hızlı çalıştığını söyledi. Amaçlarının haftanın 7 günü yaşayan bir tesis yaratmak olduğunu vurgulayan Hacıcaferoğlu, "Yanındaki spor salonu inşaatı da hızla ilerliyor. Stat ile eşzamanlı olarak tamamlanacak" dedi. Antalyaspor'un antrenmanlarını yaptığı 100. Yıl'daki Hasan Subaşı Tesisleri'ne komşu olan stat, kulübün en büyük gelir kapısı olacak. 


GELECEK SEZON AÇILIYOR 

Takımın 2015- 2016 sezonundaki maçlarını kendi stadlarma oynayacağı günü beklediklerini belirten Antalyaspor Genel Müdürü Süleyman Nafiz Tekgül, "Stadın teslim tarihi 14 Nisan 2015 olarak açıklandı. İmalatta şu anda bir aksama söz konusu değil" dedi. 


Sabah Akdeniz/ Göksel Yapar


Geri Dön