20 / 04 / 2024

Antalya'ya 20 milyon liralık yatırımla yüzme havuzu yapılacak!

Antalya'ya 20 milyon liralık yatırımla yüzme havuzu yapılacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'ya 20 milyonluk kapalı yüzme havuzu yapmak İstediklerini söyleyerek, 20 milyon liralık kapalı havuz yapmak için ödenek hazır bekliyor, dedi...



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'ya 20 milyonluk kapalı yüzme havuzu yapmak İstediklerini söyleyerek, "20 milyon liralık kapalı havuz yapmak için ödenek hazır bekliyor. Bu işlerde biliyorsunuz ki en güç durum ödenektir. Atan bulunca hemen kapalı havuz yapımı başlanacak. Hazır bulunmuş bir bütçe var ve bir daha ne zaman gelir bilemeyiz. Giderse bir daha ne zaman getir bilinmez" dedi. 


Meclis toplantısı yoklama ve açılışla başladı. Daha sonra yılın ilk meclisinde seçilmesi gereken denetim komisyonu seçimlerinin adaylarının belirlenmesiyle devam etti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel denetim komisyonunu seçimleri konusunda 5 kişilik bir komisyonun oluşmasını İstedi. Başkan Türel, "5 kişilik bir komisyon olsun ki her partiden bir üye olsun istiyoruz* dedi. 

Partilerin ortak olarak belirlediği 5 aday sonucunda Ak Parti adına, {70 oy) Mustafa Eroğlu, (70 oy) Halît Çilengir, (69 oy) Mesut Kacagöz, CHP adına (67 oy) Sıtkı Soydal, Mhp adına ise (66 oy) Mehmet Cengiz Büyükgebiz denetim komisyonunda yer alan isimler oldu. 

Toplantıda ayrıca mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait Kızıltoprak Mahallesi'nde bulunan spor kompleksinin nazım İmar planlarında değişiklik yapılmasını Ön gören gündem maddesi görüşüldü. Oy birliğiyle Kızıltoprak Mahallesi'nde bulunan spor kompleksine 1/25 bin plan yapılmasına gerek olmadığı karara bağlandı. 


"YÜZÜNCÜ YILA 33 BİN KİŞİLİK STADYUM VE 10 BİN KİŞİLİK KAPALI SPOR SALONU YAPMAK İÇİN YOLA ÇIKMIŞTIK" 

Kızıltoprak Mahallesi'nde bulunan spor kompleksiyle ilgfli açıklamalarda bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'yle 3'lü protokol İmzaladıklarını belirtti. Başkan Türel, "Malumunuz Antalya'da 33 bin kişilik stadyumu ve 10 bin kişilik kapalı spor salonunu Yüzüncü Yıl'da yapmak için yola çıkmıştık. 

Amatör spor branşları ve kulüpleri için çok önemli bir faaliyet alanını farklı bir faaliyet alanına çevirmek zaruret haline gelmişti. Bu çerçevede oraya kapalı spor ve stadyum yapılacağı için Yüzüncü Yırdaki spor alanını başka bir yem taşımak için bir alan arayışına geçtik. Ve yanlış hatırlamıyorsam 250 dönüm arazi vakıflara ait olan ancak planlarda da spor alanı olarak belirlenmiş bir alan burası. Mülkiyet sahibi vakıflar, mülkiyeti spor alanı olarak kiralanmış, bir şekilde bizde buraya spor alanı kullanmak için hem vakıflar hem de spor genel müdürlüğüyle görüştük. Bu nedenle ortak bir noktada mütabakta vararak protokol imzaladık. Vakıflar mülkiyet kendisine ait olduğu için alanın yüzde 70'ini spor alanı olması kaydıyla yaklaşık 30 dönümlük bir alanın da ticarete çevrilmesi halinde burada bu mülkiyet kullanımıyla ilgili kolaylığı vereceğini söyledi. 3'lü protokol imzaladık o dönemde. Sonuçta Vakıflar Genel Müdürlüğü de kamu hizmetleri gören bir kurumdur. Bu protokol çerçevesinde biz adımlanmızı attık. 

Yüzüncü Yıl'da ihalelerimizi tamamlamıştık. Vakıflarla ilgili de gereken protokoldeki şartlan yerine getirerek bu 30 dönümlük araziyi ticaret alanına çevirdik. Ancak daha sonra bu yargıya taşındı. Yargıya taşınınca da yaptığımız ticaret alanı da idare mahkemesi tarafından iptal edildi. Yaptığımız plan bölgesel bîr plan değildi. 

Bütün Antalya'ya hizmet edecek bir plandı" dedi. 


"20 MİLYONLUK KAPALI YÜZME HAVUZU YAPMAK İSTİYORUZ" 

Başkanlığı kaybettikten sonra da protokollerin ifha edilemez duruma geldiğini dile getiren Belediye Başkam Menderes Türel, Antalya'ya 20 milyonluk kapalı yüzme havuzu yapmak İstediklerini dile getirerek konuşmasını şöyle tamamladı: "Yeniden belediye başkanı seçilmemle beraber bu durum yine gündemimize geldi. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, belediyelerin yaptığı kapalı yüzme havuzlan söz konusu ama devlete ait deniz şeklinde bir uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak bir kapalı olimpik yüzme havuzumuz yok. 

Bu bir ihtiyaç. Genel müdürlüğümüz bununla ilgili çalışmaları tamamladı. İnşaata başlayacak. ödenek ayrıldı, ödeneği ayrılmasıyla beraber alan sorunu benim önüme geldi. Vakıflar Genel Müdürlüğü, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü yetkilileri ve bizim arkadaşlanmız bir araya birçok kez geldi. Bu arada 20 milyon liralık kapalı havuz yapmak için ödenek hazır bekliyor. Bu işlerde biliyorsunuz ki en güç durum ödenektir. Alan bulunca hemen kapalı havuz yapımı başlanacak. 

Hazır bulunmuş bir bütçe var ve bir daha ne zaman gelir bilemeyiz. Giderse bir daha ne zaman gelir bilinmez. Yüzme havuzu ödeneği kaybolmadan arkadaşlanmız ve benim de talimatlarımla beraber Vakıflar Genel Müdürlüğü, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve belediyemizle birlikte 3 taraflı çalışma başlattık. Herkesi memnun edecek bir çözüm her zaman olmuyor. Dolayısıyla bu sorunu bu şeklide çözersek Antalya'ya güzel bir kapalı olimpik yüzme havuzu kazandırmayı istiyoruz. 

Biz mahkemelerin gerekçeli karartannı göz önünde bulundurarak böyle bir çalışmayı meclise sunmaya hazır hale getirdik. 

Mecliste olumlu bir karar çıkarsa bu tesisi Antalya'mıza kazandırmak istiyoruz." 

Antalya Hilal


Geri Dön