23 / 04 / 2024

Antalya'ya 3. havalimanı ve iki yeni kayak pisti geliyor!

Antalya'ya 3. havalimanı ve iki yeni kayak pisti geliyor!

AK Parti Antalya Milletvekili adayı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ‘Vizyon Şehir Antalya’ sloganıyla açıkladığı projeler arasında 2 kayak pisti ve 3. havalimanı da var. Çavuşoğlu bölgeye uygun sera kredisi müjdesi de verdi.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Adayı Mevlüt Çavuşoğlu, ‘Vizyon Şehir Antalya’ sloganıyla, Antalya’nın geleceğine ışık tutacak projelerini tanıttı. Çavuşoğlu, ulaşımdan, turizme, hızlı trenden, eğitime kadar birçok mega projesinin tanıtımını yaptı. Toplantıya, AK Parti milletvekili adayları Mustafa Köse, Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, Sena Nur Çelik, İbrahim Aydın, Atay Uslu, İbrahim Türkiş, Işılay Işıldar Can, Hakkı Beşkazalı, Ercan Mekteplioğlu, İzzet Yılmaz, Murtaza Tamyürek, Mustafa Akdeniz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve çok sayıda partili katıldı. Çavuşoğlu Antalya için projelerini ise ‘Vizyon Şehir Antalya’ sloganıyla anlattı.


İKİ OSB KURULACAK

‘Türkiye’de hayal edilemeyenleri gerçekleştiriyoruz’ diyen Mevlüt Çavuşoğlu, “Alanya -Gazipaşa havalimanına 1 milyon yolcu geliyor. İlk viyadüklü havalimanıdır. 3. havalimanı batı Antalya’ya caretta caretta ismiyle yapılacak. Şuan havalimanı için 3 noktada çalışma yapılıyor. Demre ve Lara’ya kruvaziyer limanları yapıyoruz” diye konuştu.


ULAŞIMA DEV YATIRIM

Alanya, Kemer ve Kepez içlerine birer kongre merkezi yapacaklarını belirten Mevlüt Çavuşoğlu “Kaş’tan, Gazipaşa’ya kadar 20 yeni golf sahası olacak. Saklıkent kayak pisti yenileniyor. Bunun yanında Akseki- öktepe, Alanya-Akdağ kayak pistleri için çalışmalar başladı. Manavgat ve Alanya’da organize sanayi bölgeleri kurulacak. Korkuteli ve Kumluca’da  tarım ihtisas bölgelerini gerçekleştireceğiz. Sera kurmak ve yenilemek isteyenlere uygun kredi desteği sağlanacak” diye konuştu.


Ulaşımı kolay bir Antalya hedeflediklerine vurgu yapan Çavuşoğlu, “Kaş’tan Gazipaşa’ya duble yol, köprüler, viyadükler, altgeçitlerle kırmızı ışıksız ulaşım sağlayacağız. Antalya-Afyonkarahisar otoyolu hizmete girerken bu yol,  Ankara  ve  İzmir  otolu ile bağlanıyor. Aydın-Denizli-Antalya otoyolu hizmete girecek. Antalya-Mersin bölünmüş yolu ile mesafeyi 3 saat kısaltıyoruz. Gazipaşa-Kazancı, Ermenek ve Göktepe yolu toplam uzunluğu 84 kilometre olup, 2016’da temeli atılıp, iki yıl içinde bitirilecek. Alanya-Sarıveliler,165 milyon liraya mal olacak yol ile mesafeyi 5 kilometre kısaltıyoruz. Proje 3 yıl içinde tamamlanacak. Antalya-Manavgat ve Konya bölünmüş yol ile birleşiyor. Konya arasındaki mesafeyi 3 saate düşürecek olan Alacabel tüneli 2 yıl içinde bitiyor. Antalya ve Alanya arasındaki köprülü kavşaklar hızla tamamlanacak. Antalya-Burdur (Çubukbeli tüneli) 2017 yılında tamamlanıyor. Gazipaşa’dan Kaş’a kesintisiz bölünmüş yol ile güveli ve hızlı ulaşım sağlayacağız” dedi.



Star 


Geri Dön