24 / 04 / 2024

Antalya'ya kadın sığınma evi yapıldı!

Antalya'ya kadın sığınma evi yapıldı!

Alanya Kaymakamlığınca yürütülen projeyle ilçede şiddete, duygusal, ekonomik ve cinsel istismara uğrayan kadınların sorunlarının giderilmesi amacıyla, geçici süreyle barınabilecekleri 'Kadın Konukevi' yapımı tamamlandı  



Alanya Kaymakamlığınca yürütülen projeyle ilçede şiddete, duygusal, ekonomik ve cinsel istismara uğrayan kadınların sorunlarının giderilmesi amacıyla, geçici süreyle barınabilecekleri 'Kadın Konukevi' yapımı tamamlandı. 4 katlı binada apart otel sisteminde kurulan Kadın Konukevi, Kaymakamlık, Alanya Belediyesi, 5 belde belediyesi ile Sosyal Hizmetler Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından imece usulüyle 2 ayda hazırlandı. Her katta 5 odanın bulunduğu konukevinde, ayrıca kadınlara özel mutfak, dinlenme, eğitim ve toplantı odası, ayrıca çocuğu olanlar için de oyun odası hazırlandı. Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ve Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü çetin Geyik, kadın konukevini gezerek inceleme yaptı.

Kaymakam Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıldızlı otel konforuna sahip konukevinde kadınların her türlü ihtiyaçlarını giderebileceğini söyledi. Doğan, Alanya Belediyesi tarafından, bedeli karşılanarak kiralanan binanın tefrişinde hayırseverler ve belde belediyelerinin destek sağladığını kaydetti.

Doğan şöyle konuştu:
'Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, kadın konukevinin hazırlanmasında çok emek harcadı. Belediyenin imkanlarıyla binanın kira gideri karşılanıyor. Binanın iç mekan dizaynını, hayırseverlerimiz ve belde belediyelerinin desteğiyle tamamladık. Türkiye"de birçok ilde bu kadar özel ve güzel bir kadın konukevinin olduğunu sanmıyorum. Alanya"da üstün vasıflı bir kadın konuk evimiz oldu. Alanya en hızlı göç alan ilçelerden biri. Aile içi şiddet veya farklı sorunlar yaşayan kadınlarımızın korunmaya ihtiyacının olmasını gözönüne alarak, her türlü imkanı hazırladık.'

Alanya Belediye Başkanı Sipahioğlu da yerel yöneticiler olarak sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yer alan bazı görevleri bulunduklarını anlatarak,
Alanya"da şiddete maruz kalan veya bakıma ihtiyacı olan kadınlara sıcak bir yuva- ortamını hazırlamak istediklerini söyledi.

Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü çetin Geyik de fiziksel, duygusal, cinsel ve ekonomik istismara uğrayan kadınların psikososyal ve ekonomik sorunlarının çözümlenmesi amacıyla, geçici süreyle barınabilecekleri konukevinin yapımında Kaymakamlık, Alanya Belediyesi ve belde belediyeler ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı"nın, imece usulüyle dayanışma sergilediklerini bildirdi. Geyik, şu bilgileri verdi:

'Farklı kurumlar binadaki mobilyaları, mutfak eşyasını, elektronik ve beyaz eşyayı alarak destek verdi. Binamız, tadilat işlemleri ve eşyaların döşenmesiyle 2 ayda tamamlandı. Kadın konukevinde ilk etapta 20 kadın kalabilecek. Zamanla ihtiyaca göre bu kapasite 50"ye kadar da çıkabilir.
Konukevine yerleştirilen kadınlarımız apart odalarda kalacak. Odalarında mutfak banyo ve tuvalet ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Kadınlarımıza ortak kullanabilecekleri özel dinlenme odası, eğitim ve toplantı odası, mutfak, televizyon odası hazırlandı. Konukevinde barınan kadınlarımızdan çocuğu olanlar için ayrıca oyun odaları oluşturuldu. Eşler arası anlaşmazlık sonucu evini terk eden veya terk edilen, cinsel, fiziksel istismara uğrayan veya her türlü yardıma muhtaç kadınlar konukevinde 3 ay barınabilecek. Olağanüstü durumlarda da süre uzayabilir.'

Konukevinin 2 hafta içerisinde hizmete açılacağını kaydeden Geyik, Sosyal Hizmetler ve çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından müdür atamasının yapıldığı konukevinde, psikolog, hemşire, aşçı ve özel güvenlik elemanlarının görev yapacağını söyledi.
A.A

Basında yer alan diğer haberler:

'5 yıldızlı' kadın sığınma evi

Antalya'nın Alanya ilçesinde, 5 yıldızlı konfora sahip kadın sığınma evi yapıldı.

Alanya Kaymakamlığınca yürütülen projeyle ilçede şiddete, duygusal, ekonomik ve cinsel istismara uğrayan kadınların sorunlarının giderilmesi amacıyla, geçici süreyle barınabilecekleri ''Kadın Konukevi'' yapımı tamamlandı. 4 katlı binada apart otel sisteminde kurulan Kadın Konukevi, Kaymakamlık, Alanya Belediyesi, 5 belde belediyesi ile Sosyal Hizmetler Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından imece usulüyle 2 ayda hazırlandı. Her katta 5 odanın bulunduğu konukevinde, ayrıca kadınlara özel mutfak, dinlenme, eğitim ve toplantı odası, ayrıca çocuğu olanlar için de oyun odası hazırlandı.

Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ve Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü çetin Geyik, kadın konukevini gezerek inceleme yaptı.

Kaymakam Doğan, yaptığı açıklamada, 5 yıldızlı otel konforuna sahip konukevinde kadınların her türlü ihtiyaçlarını giderebileceğini söyledi. Doğan, Alanya Belediyesi tarafından, bedeli karşılanarak kiralanan binanın tefrişinde hayırseverler ve belde belediyelerinin destek sağladığını kaydetti.

Doğan şöyle konuştu:

''Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, kadın konukevinin hazırlanmasında çok emek harcadı. Belediyenin imkanlarıyla binanın kira gideri karşılanıyor. Binanın iç mekan dizaynını, hayırseverlerimiz ve belde belediyelerinin desteğiyle tamamladık. Türkiye'de birçok ilde bu kadar özel ve güzel bir kadın konukevinin olduğunu sanmıyorum. Alanya'da üstün vasıflı bir kadın konuk evimiz oldu. Alanya en hızlı göç alan ilçelerden biri. Aile içi şiddet veya farklı sorunlar yaşayan kadınlarımızın korunmaya ihtiyacının olmasını gözönüne alarak, her türlü imkanı hazırladık.''

Alanya Belediye Başkanı Sipahioğlu da yerel yöneticiler olarak sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yer alan bazı görevleri bulunduklarını anlatarak, Alanya'da şiddete maruz kalan veya bakıma ihtiyacı olan kadınlara sıcak bir yuva ortamını hazırlamak istediklerini söyledi.

Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü çetin Geyik de fiziksel, duygusal, cinsel ve ekonomik istismara uğrayan kadınların psikososyal ve ekonomik sorunlarının çözümlenmesi amacıyla, geçici süreyle barınabilecekleri konukevinin yapımında Kaymakamlık, Alanya Belediyesi ve belde belediyeler ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın, imece usulüyle dayanışma sergilediklerini bildirdi.

Geyik, şu bilgileri verdi:

''Farklı kurumlar binadaki mobilyaları, mutfak eşyasını, elektronik ve beyaz eşyayı alarak destek verdi. Binamız, tadilat işlemleri ve eşyaların döşenmesiyle 2 ayda tamamlandı. Kadın konukevinde ilk etapta 20 kadın kalabilecek. Zamanla ihtiyaca göre bu kapasite 50'ye kadar da çıkabilir. Konukevine yerleştirilen kadınlarımız apart odalarda kalacak. Odalarında mutfak banyo ve tuvalet ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Kadınlarımıza ortak kullanabilecekleri özel dinlenme odası, eğitim ve toplantı odası, mutfak, televizyon odası hazırlandı. Konukevinde barınan kadınlarımızdan çocuğu olanlar için ayrıca oyun odaları oluşturuldu. Eşler arası anlaşmazlık sonucu evini terk eden veya terk edilen, cinsel, fiziksel istismara uğrayan veya her türlü yardıma muhtaç kadınlar konukevinde 3 ay barınabilecek. Olağanüstü durumlarda da süre uzayabilir.''

Konukevinin 2 hafta içerisinde hizmete açılacağını kaydeden Geyik, Sosyal Hizmetler ve çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından müdür atamasının yapıldığı konukevinde, psikolog, hemşire, aşçı ve özel güvenlik elemanlarının görev yapacağını söyledi.
Star


Geri Dön