26 / 04 / 2024

Antalya'ya MS Europe kruvaziyer gemisi geldi!

Antalya'ya MS Europe kruvaziyer gemisi geldi!

Antalya'ya deniz yoluyla yılın ilk turistleri geldi. Port Akdeniz Antalya Limanı'na, MS Europa isimli gemi ile bu sabah 400 turist geldi.



Antalya'ya deniz yoluyla yılın ilk turistleri geldi. Port Akdeniz Antalya Limanı'na, MS Europa isimli gemi ile bu sabah 400 turist geldi. Önemli bölümü Alman olan turistler, bölgedeki tarihi yerleri gezdi ve bir bölümü de alışveriş yaptı. israil'in Aşlot Limanı'ndan gelen gemi Antalya Limanı'ndan Rodos'a geçecek. 



Global Holding iştiraklerinden Port Akdeniz Antalya limanı Genel Müdürü özgür Sert, baharın gelişiyle birlikte Antalya'da kruvaziyer turizm sezonunun da açıldığım belirterek, "Bugün Bahama bayraklı MS Europa gemisi ile yaklaşık 400 yolcu geldi. Yolcuların neredeyse tamamı Alman vatandaşı" dedi. 



Geçen yıl Türkiye'de kruvaziyerle gelen turist sayısının bir önceki yıla göre yüzde 4,5 azaldığını ve kruvaziyerle yaklaşık 1,8 turist geldiğini kaydeden Sert, "Umarız ki bu sene kruvaziyer turizminde bir büyüme gerçekleşir" diye konuştu. 



Türkiye turizminin en önemli merkezlerinden biri olan Antalya'da kruvaziyer turizminde istedikleri noktayı yakalayamadıklannı da ifade etti. 



Ticaret Gazetesi


Geri Dön