24 / 04 / 2024

Antalya'ya yeni büfeler geliyor!

Antalya'ya yeni büfeler geliyor!

Antalya Gazete Bayii ve Büfeciler Odası Başkanı Aslıhan Dere, Antalya'da yer alan Muratpaşa' ya yeni proje ile toplam 9 metrekare genişliğinde büfeler kurulacağı bilgisini verdi



Muratpaşa Belediyesinin büfelerin yerini imar planlarında yapılan değişiklikle yıkmasıyla ilgili konuşan Adlıhan Dere, "Muratpaşa ilçemize bağlı 40'a yakın büfe var. Sözleşmesi bitenler ise Muratpaşa Belediyesi'nin yıkmak istemesinden sonra, esnaf arkadaşlarımız idari mahkemeye başvurdu. İdari mahkeme yürütmeyi durdurma kadarı verdi. Bu karardan sonra Muratpaşa Belediyesi'nin kaymakamlığa yazısından sonra savunma istendi. Biz yürütmeyi durdurmayı kaldırdık. Bölge İdare Mahkemesine itirazımızı yaptık. 


Bölge İdare Mahkemesi de Murutpaşa Belediyesi'nin kiracılık durumunun söz konusu olmadığını ve kaymakamlık aracılığı ile büfelerimizin tahliye edildi. Yeni proje ile toplam 9 metrekare genişliğinde büfeler kurulacak" dedi. Muratpaşa'daki 40'a yakın büfe boşaltıldığına değinen Adlıhan Dere, "Belediyemiz hızlı bir çalışma yaparak, kiraların tekrar tespiti ile ilgili kurumlara yazıları yazdı. Bu yazılar değerlendirildikten sonra belediye encümeni tekrar karar alıp ihaleye çıkaracak büfeleri. Büfeci arkadaşlarımızın hepsinin işyeri açma ve çalışma ruhsatları, sigara ve satış ruhsatları, Tarım Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığına bağlı belgeleri vardır. Tütün piyasası üst kurulunda metre koşulları var. Metre koşullarına uygun büfelerde şartları uyuyorsa ihale herkese açık olacak" şeklinde konuştu. Büfelerde uygulanan içki satışı saat kısıtlamasına değinen Adlıhan Dere, "Şu anda apartman altındaki büfeleri çalıştıran esnaf para kazanamıyor. 


Bunun başlıca nedeni ise içki satışını saat 22:00 ile sabah 06: 00 arasında yasaklayan kanundur. Esnaf cirolarının yarıdan az seviyeye düştüğünü söylüyor. Bu üzücü bir durum. Dükkan kiraları yüksek. Büfeciler 24 saat bu şehrin ışıklarıydı. Zor günlerde para kazanma mücadelesi veriyor esnafımız. Ayakta kalamayan arkadaşlarımız ise 2013 Aralık yılı itibari ile 500 üyemizden 50'si büfelerini kapattı. İşlerini bırakırsa ne iş yapacaklar? Işıklar sönmesin, büfelerimiz çalışsın diyorum. Bandrollü kaçak olmayan ürünleri satıyoruz" dedi. 


Antalya Akdeniz Manşet


Geri Dön