24 / 04 / 2024

ANTBİRLİK yeni yatırımlar için taşınma planları yapıyor!

ANTBİRLİK yeni yatırımlar için taşınma planları yapıyor!

ANTBİRLİK Genel Müdürü Hasan Erdoğan, ANTBİRLİK'in zeytinyağı ve pamukyağı tesislerinin de yer aldığı Aksu'daki merkez tesisin yeni yatırımlar için artık uygun olmadığını açıkladı.



Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Koopetatifleri Birliği (ANTBİRLİK), yeni yatırımlar için taşınmak istiyor. Aksu'daki alanın artık kent merkezi içerisinde yer aldığını ifade eden Erdoğan hedeflerinin Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) taşınmak olduğunu kaydetti. 


SERALAR İÇİN SEBZE MEYVE 

Pamuk üretiminin düşmesiyle farklı alanlarda yatırımlara da yönelmek istediklerini anlatan Erdoğan, ilk etapta hedeflerinin zirai ilaç üretimi olduğunu kaydetti. Kınık Kooperatifi'ne bu yıl ilk defa sera malzemesi satmaya başladıklarını anlatan Erdoğan, "Kınık'ta başarılı olursak bu çalışmaları genişletmek istiyoruz. Seralar için sebze ve meyve fideleri de üretmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. 


NAR SUYU TESİSİ ÇAĞRISI 

Taşınmaları halinde farklı alanda üretimlere de geçebileceklerini dile getiren Erdoğan, meyve suyu tesislerinin de bunlardan biri olduğunu söyledi. ANTBİRLİK Genel Müdürü Hasan Erdoğan, "Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, bölgede nar üretiminin arttığını ve üretimin iyi değerlendirilmesi için bir nar suyu tesisinin bölge için büyük kazanç olacağı düşüncesini bizimle paylaştı. Bize destek vereceklerini söyledi" diye konuştu.


Sabah Akdeniz


Geri Dön