18 / 04 / 2024

Antepia Gaziantep'in yıldızı oldu!

Antepia Gaziantep'in yıldızı oldu!

Üç etabın satışlarının yüzde 90 oranında tamamlandığı Antepia' da çekirdek aileler için tasarlanan 2+1 konutlardan Gaziantep'in geleneksel geniş aile yaşamına cevap verebilecek 9+2'lik farklı büyüklüklerde konut seçenekleri bulunuyor.




Paralel Yapı güvencesinde olan ve Sinpaş Yapı'nın proje ve satış danışmanlığını yürüttüğü Antepia projesi, gelişen Gaziantep'in modern yüzü olmaya devam ediyor. Yepyeni bir yaşam anlayışını kentin dokusuna uygun mimarisi ile birleştiren Antepia, Avrupa yaşam standartlarına eş değer koşullarıyla 2013'ün de yıldızı oldu. 

Gaziantep'in son yıllardaki gelişimini değerlendiren Paralel Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu, Gaziantep'in kentsel dönüşüm sürecini değerlendirerek, "Gaziantep gelişim potansiyeli öyle yüksek bir şehir ki hızla kabuk değiştiriyor ve tüm değişiklikleri hızla özümsüyor" yorumunda bulundu. 


ANTEPİA, GAZİANTEP'İN 'KUTUP YILDIZI' OLACAK 

Her alandan yatırımcının Gaziantep'e sonsuz bir güven duyduğunu ve kriz döneminde bile yatırımların kesintiye uğramadan devam ettiğini söyleyen Nakıboğlu, "Bu kadar çabanın olduğu bir bölgede başarısızlık yaşanması mümkün değil. Bu yatırımlar ve kente yapılan iç göçlerle artan büyük bir konut ihtiyacı da var. Antepia, hem bu ihtiyacı karşılamak, ama daha çok modern Gaziantep'in kurulmasına ilham vermek üzere geliştirildi" dedi. 

Nakıboğlu, "Gaziantep'in seçkin ailelerinden, çevre illerden, hatta yurt dışında yaşayan Gazianteplilerden büyük ilgi gören, tamamlandığında yaklaşık 15 bin kişinin yaşaması öngörülen Antepia'dan satın alınan konutlar, bugüne kadar %35 oranında prim yaptı ve bu oran, projenin gelişimiyle her geçen gün artmaya devam ediyor. 

Amacımız, bundan sonraki yatırımlara ışık tutacak, kalitemiz ve her ayrıntıya verdiğimiz önemle örnek olacak bir proje hayata geçirmekti. Bunu da büyük oranda gerçekleştirdik. Antepia daima parlayacak, kentin kutup yıldızı olacak" açıklamasında bulundu. 


GAZİANTEPLİLERİN SUYA ÖZLEMİ ANTEPİA İLE DİNECEK 

Antepia'nın yalnızca modern mimarisi ve sosyal olanaklarıyla değil peyzaj ve çevre düzenlemesi ile de öne çıktığını belirten Nakıboğlu, "Antepia' da, özellikle 75 bin metrekareyi kaplayan biyolojik gölet, projenin en ilgi çekici özelliklerinden birini oluşturuyor. 

Bilinen havuzların aksine, son derece bilimsel, modern ve çevreci bir anlayışla geliştirilmiş yeni nesil bir sistem olan biyolojik gölette yer alan bitkiler, suyun temizlenmesini sağlıyor ve böylelikle gölet kendi bakımını kendisi yürütüyor. Enerji ve maliyet unsurları çok büyük oranlarda azalıyor. Bu nedenle Antepia Projemizde hiçbir kimyasal katkı maddesine ihtiyaç duymayan ve daha az enerji sarf ederek, klasik sistemlere göre önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlayan biyolojik göleti tercih ettik. Göletin buharlaşma ile eksilen su miktarını telafi etmek için de "Gri Su Arıtma Tesisi" kurulacak. Site genelinde lavabo ve duşlardan gelen atık su, bu tesiste arıtılarak, göletin eksilen suyunu karşılayacak. 

Bu su aynı zamanda peyzaj alanlarının sulanmasında da kullanılacak. Böylece çevreye zarar vermeden, düşük işletme maliyetleri ile Gazianteplilerin hem suya olan özlemini gidereceğiz hem de göl kenarında yaşama imkanı sunacağız" dedi. 

ANTEPİA YENİ ETAP SATIŞLARI NİSAN 2014'TE BAŞLAYACAK Toplam 1 milyon m2 üzerine kurulan ve 1,2 milyar dolar ile GAP'tan sonra bölgedeki en büyük yatıranı olan Antepia' da ilk etap Safir Mahallesi'nin teslimleri ile yaşam Mart 2013'te başladı. 2014 başından itibaren teslim edilmeye başlanacak Yakut ve Zümrüt mahallelerivle ise yaşam hızla şekillenecek. 

Üç etabın satışlarının yüzde 90 oranında tamamlandığı Antepia' da çekirdek aileler için tasarlanan 2+1 konutlardan Gaziantep'in geleneksel geniş aile yaşamına cevap verebilecek 9+2'lik farklı büyüklüklerde konut seçenekleri bulunuyor. 108 metrekare ile 609 metrekare arasında değişen konut büyüklükleriyle göl kıyısında, doğanın içinde huzurlu ve prestijli bir yaşam vaat eden Antepia'nın yeni etabı daha geniş yeşil alanlar ve daha büyük göl manzarası ile fark yaratacak. İçerisinde yüzme havuzu, çocuk havuzu, fitness, sauna, hamam, cafe-restaurantlar ve alışveriş üniteleri gibi pek çok sosyal donatıyı da barındıracak olan yeni etabın satışları 2014 Nisan ayında başlayacak. 


Hürriyet


Geri Dön